Una entrada d’un concert de Dire Straits al Palau Sant Jordi l’any 1992, telèfons mòbils o rellotges i arracades. Són exemples d’un centenar d’objectes que esperen que l’amo els vagi a recollir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vic. Els agents els han recuperat després de resoldre furts i robatoris, però no els poden tornar als seus legítims propietaris perquè desconeixen de qui es tracta. Ara, amb l’objectiu de sortir de l’atzucac, han preparat un dossier on ensenyen tot el que hi ha a la comissaria. La ciutadania pot consultar-lo lliurement a les mateixes instal·lacions i als ajuntaments de Manlleu, Roda, Torelló i Sant Hipòlit de Voltregà i, en cas de detectar-hi una pertinença seva, fer-ho saber als Mossos.
Segons expliquen des del cos policial, posteriorment s’inicia un breu procés de verificació que consisteix a demanar a la persona que acrediti que aquell objecte és seu per mitjà d’una fotografia, una descripció de la peça o detalls concrets, com ara si porta gravada alguna inscripció.
Els botins que ha recuperat la policia catalana són sobretot joies (arracades, penjolls, braçalets…) i rellotges, però també destaquen pins, telèfons mòbils i claus tant d’immobles com de vehicles. El cas de Dire Straits, un grup britànic de rock que va emergir als anys setanta, és el més sorprenent.
L’entrada pràcticament no té valor econòmic (es pot comprar a internet per 15 euros), però és possible que el propietari o propietària la guardés de record després d’una nit impagable.
{{ comment.text }}