QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

La Cambra i quatre entitats d’Osona viatgen a Portugal per aprofundir en la digitalització en el sector agroalimentari

Sant Tomàs, Quintanes, el Centre BETA i Sambucus participen del projecte europeu ENACT

El 9 Nou
27/03/2025
Vic

La Cambra de Comerç de Barcelona a Osona i quatre entitats de la comarca han viatjat a Portugal per conèixer experiències innovadores en digitalització aplicades al sector agroalimentari i l’economia social en el marc del projecte europeu ENACT. La iniciativa té com a objectiu promoure la transformació digital i l’emprenedoria entre els agents de l’economia social en la cadena de valor agroalimentària.

Les entitats osonenques participants han estat la Fundació Sant Tomàs – TAC Osona, dedicada a la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat amb una àrea d’activitat vinculada a l’agroalimentació; l’Escola Agrària Quintanes, referent en la formació de professionals del sector agrari i rural; el Centre Tecnològic Beta de la Universitat de Vic, especialitzat en recerca i innovació per a la sostenibilitat del sector agroalimentari i la Cooperativa Sambucus, empresa social que treballa en la producció ecològica i l’alimentació sostenible amb impacte social.

Aquesta activitat forma part del programa de visites d’estudi del projecte ENACT que es desenvolupa entre Bèlgica, Àustria, Lituània, Portugal i Catalunya per fomentar la col·laboració transnacional i l’intercanvi de coneixement entre organitzacions, empreses i centres de recerca.

Durant l’estada a Portugal, les entitats catalanes participants han pogut intercanviar coneixements amb altres organitzacions europees compromeses amb la innovació social i la en el sector agroalimentari i identificar bones pràctiques en aquest àmbit.

El projecte europeu ENACT (Enabling Social Innovation Entrepreneurship in AgriFood through Digital Transition) neix per enfortir la capacitat de l’economia social agroalimentària i facilitar la transformació de la indústria agroalimentària europea cap a un model més eficient i sostenible, en un context fortes pressions externes, com la creixent demanda d’aliments arreu del món, la competència per la terra i la globalització del comerç.

El projecte, que es desenvolupa entre el setembre del 2024 i el març del 2027 està liderat per la Cambra de Comerç de Barcelona amb les entitats sòcies Make it Better (Portugal), AgriFood Lithuania DIH (Liutània), Austria Wirtschaftsservice (Àustria) i Pour la Solidarité (Bèlgica).

LA PREGUNTA

Creu que Espanya ha d’incrementar la despesa en Defensa?

27%
73%
En aquesta enquesta han votat 284 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

Fes un comentari

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't