EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Campdevànol justifica els canvis a la ràdio perquè interferia en avions de l’aeroport de Perpinyà

L’Ajuntament també sosté que hi havia problemes legals, mentre que Live FM, l’empresa que gestionava l’emissora, critica la posició del govern

El canvi de gestió de la ràdio municipal de Campdevànol ha aixecat polseguera. L’Ajuntament va prescindir el febrer passat de Live FM, l’empresa privada que s’encarregava de la programació i coordinació de la ràdio des de feia 23 anys perquè, segons Dolors Costa, l’alcaldessa, s’estaven produint certes irregularitats, com per exemple el fet que el servei estigués externalitzat o que amb la cobertura FM “arribàvem a altres llocs”, malgrat que “no pot sortir mai de l’àmbit local”, explica Costa. Així i tot, el detonant que va impulsar el govern municipal a desvincular-se de Live FM va ser quan l’Ajuntament va rebre el febrer passat un avís del Ministeri de Transports de França en què els informaven que l’aviació civil de París havia detectat que la ràdio feia interferències des del Catllar, un dels centres d’emissió, a avions de l’aeroport de Perpinyà. El novembre de 2020 ja havien rebut un primer avís, però Costa explica que des de Live FM els van assegurar que estava solucionat. Amb aquests canvis, la nova emissora, anomenada Ràdio Campdevànol, passarà a ser gestionada directament des de l’Ajuntament. Gerard Serrador és l’encarregat de teixir la base del nou projecte. Durant l’estiu va canviant el fil musical i està treballant per “tenir una graella de continguts durant tota la temporada”. A més, ja tenen el noticiari pactat amb La Xarxa cada dues hores i la setmana que ve està previst firmar un contracte amb el podcast d’humor i sàtira d’actualitat La Riota, que actualment s’emet a Ràdio Molins de Rei. “La idea és concretar continguts i estic disposat a escoltar totes les propostes que m’arribin”, diu Serrador.

Josep Lloret, soci de Live FM Produccions, l’empresa encarregada d’oferir el servei de ràdio a Campdevànol els darrers 23 anys i que actualment ofereix continguts a les ràdios de Toses i Pardines, explica que el febrer del 2021 l’Ajuntament no va prorrogar el contracte perquè “els serveis jurídics van dir que la llei no ho permetia”. Lloret va ser l’encarregat de posar en marxa la ràdio a petició de l’Ajuntament. Ara lamenta que “hi hagi factors polítics i personals” que han interferit en aquesta situació, i insisteix que el govern “no ha tingut la voluntat d’arribar a cap acord”.

Miquel Miralles, president de l’Associació Catalana de Ràdio, explica que el centre d’emissió del Catllar emetia “en condicions tècniques no homologades” i els seus equipaments constituïen una ràdio clandestina, les quals acostumen a xocar amb les legals. També aclareix que els problemes ja estan solucionats i, tal com explica Costa, el centre d’emissió municipal serà des del cementiri. Malgrat els 270 quilòmetres que separen El Catllar de Perpinyà, Miralles apunta que “la propagació és un fenomen incontrolable”.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 79 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't