Els estudis diuen que la carn de poltre és molt rica en omega 3. Per això, la Federació de Cavall Pirinenc de muntanya (FECAPI) a través de les associacions comarcals donarà 175 quilos de carn de poltre a hospitals i residències dels Pirineus.
Un estudi de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) és una carn molt rica en omega 3, que arriba a valors de fins al 27% just quan el poltre baixa de muntanya. Aquesta carn supera amb escreix els valors mesurats en altres carns. També està demostrat que té molt ferro. “Per aquestes qualitats, tendresa i sabor, la fan única i molt indicada per casos d’anèmia, persones de salut delicada i dones embarassades”, afirmen des de la FECAPI.
Aquesta carn prové del Cavall Pirinenc Català (CPC) una raça reconeguda per la Generalitat des del 2008. “Les eugues, poltres i cavalls pasturen de juny fins a octubre a prats d’alta muntanya, conservant aquests nostres paisatges”, expliquen en un comunicat de l’associació que es va crear el 2008. Els ramaders d’equí dels Pirineus s’uneixen en set associacions: Ripollès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d’Aran. S’hi agrupen 430 ramaders que produeixen anualment uns 3.000 poltres.
{{ comment.text }}