L’associació Càrnies en Lluita, creada per denunciar les irregularitats laborals al sector carni, ha fet un comunicat valorant la inspecció que va fer Treball dimecres a l’empresa de Santa Eugènia de Berga, Le Porc Gourmet. Càrnies en Lluita demana que es readmetin de forma inmediata els 28 treballadors que no van voler canviar de cooperativa quan l’empresa va optar per rescindir el contracte amb TAIC -d’on eren socis treballadors aquests treballadors- i començar a treballar amb la cooperativa gallega Auga. També reclamen que es garanteixin i reconeguin tots els drets socials de les persones que hi treballen. Le Porc Gourmet ha rescindit també el contracte amb la cooperativa Clavial. 500 dels seus treballadors hi treballen i si no volen fer el canvi de cooperativa es quedaran també sense feina.
Càrnies en Lluita considera que el Grupo Jorge, propietari de Le Porc Gourmet encara es “nega sistemàticament a complir la legislació laboral”. Diuen que “ja era hora que la inspecció de treball” actués i consideren que l’empresa està posant “tota la comarca en situació d’emergència social a causa de l’acomiadament arbitrari de centenars de persones només com a represàlia”.
Inspecció de Treball va ser dimecres al matí i fins el migdia enllà a Le Porc Gourmet recollint informació laboral. Un cop faci l’informe se sabrà si hi ha incompliments. Des de l’empresa s’ha explicat que el fet que hi hagués la policia “ha espantat els treballadors”, ja que aquesta hi era per les seva condició de responsable en aspectes d’estrangeria.
{{ comment.text }}