L’empresa de plats frescos precuinats Casa Mas, nascuda a Castellterçol, ja té molt avançada la nova planta de Sallent (Bages), on preveu completar el trasllat de l’activitat a finals del primer trimestre de l’any que ve. La setmana passada ja van connectar les 4.000 plaques fotovoltaiques de la coberta de la nova nau, amb les quals preveuen reduir les emissions de CO2 en 541 tones anuals. La inversió permetrà produir més de 2.000 MWh a l’any, el que equival al consum mitjà de 600 llars.
La posada en marxa de la instal·lació fotovoltaica és un dels primers passos per posar en marxa la nova planta. Durant aquest proper mig any, la companyia estarà en ple procés d’expansió i professionalització de la seva plantilla amb la selecció i incorporació de nous treballadors a tots els nivells: des d’operaris de magatzem i d’indústria alimentària fins a xefs, cuiners industrials, costume service, auxiliars d’higiene i tècnics electromecànics d’indústria alimentària.
Durant l’any 2023, Casa Mas preveu que el 100% de l’energia que consumeixi sigui d’origen renovable. A més, entre els seus objectius hi ha el d’aconseguir la neutralitat climàtica abans del 2030, canviant la flota de vehicles per elèctrics amb biogàs o hidrogen. Casa Mas ha invertit 33 milions en la nova planta. L’any passat va facturar prop de 46 milions.
{{ comment.text }}