L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Casa Tarradellas dona per acabat el magatzem de blat per a la farinera

L’empresa ha invertit 16 milions en el magatzem i la farinera que té des de l’any 2010

El 9 Nou
02/08/2018
Gurb

Casa Tarradellas dona per acabat el magatzem de blat que aprovisiona la farinera i que té a Vic, al costat de la via del tren, per on arriba el cereal. Aquesta és la primera collita completa que l’empresa pot emmagatzemar directament dels vagons. La instal·lació ocupa 3.000 metres quadrats i té una capacitat de 10.000 tones que dona servei a la farinera, construïda l’any 2010 i ampliada per doblar-ne la capacitat l’any 2016. La inversió conjunta del magatzem i la farinera, la matèria primera de les pizzes, que és el seu producte principal, ha estat de 16 milions d’euros.
Ara fa cinc anys que Casa Tarradellas va optar per fer arribar el blat que necessita per fer la farina amb el tren de mercaderies des del port, ja sigui de Barcelona o de Tarragona. Llavors el gra arribat amb vagons es traslladava a la fàbrica amb camions després de ser descarregat per un braç hidràulic. La construcció del magatzem, amb sitges, una unitat de control de qualitat, una unitat de descàrrega hidràulica i una àrea de triatge i selecció serveix per fer el primer tractament al blat. Es tracta d’un equip de preneteja que permet tenir el blat ja net per ser traslladat a la farinera.
D’aquesta manera, l’empresa és present al màxim de fases del procés de producció de pizzes. Des del gra fins al producte final. A la farinera, on també hi ha un laboratori de recerca per trobar nous tipus de masses i varietats, entre les quals ja hi incorpora les de sense gluten, el blat es mol i es fa la massa per a més d’una dotzena de pizzes diferents que es fabriquen a les tres plantes de Gurb. L’empresa ha clos un període d’inversions que inclou la nova fàbrica de pizzes al polígon de la Cabra de Dalt de Gurb, acabada l’any passat.
Casa Tarradellas, de capital gurbetà, elabora pizzes fresques, el fuet Espetec, pernil dolç i bacó a talls, masses fresques, patés i els entrepans que anomenen mixtos. L’empresa va fer un pas més l’any 2017 en superar els 900 euros de facturació –en concret, 917–, el que representa un 4% més que l’any anterior. Va tancar l’any passat amb uns 2.100 treballadors repartits entre les plantes de Gurb, Vic i Olost.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

En aquesta enquesta han votat 184 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't