L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Compartint plataformes digitals

Dos exestudiants osonencs de Multimèdia de la UVic han llançat al mercat una aplicació que permet compartir continguts i despeses de les plataformes digitals que ja existeixen

El 9 Nou
25/03/2021
Vic

Gerard Garrote, de Roda de Ter, i Guillem Vestit, de Torelló, han llançat al mercat aquesta setmana l’aplicació web Sharingful, que permet agrupar usuaris per compartir els continguts i despeses de les plataformes digitals ja existents. Tots dos van acabar el grau en Enginyeria en Multimèdia, Aplicacions i Videojocs de la UVic –prèviament havien fet el cicle formatiu de grau superior en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplaforma del Campus Professional de la UVic– i es van posar a treballar en aquest projecte, que també a causa dels efectes de la Covid-19 ha tardat un any i mig a fer-se realitat. Els dos joves han creat una societat per tirar endavant el projecte, que per ara ofereix un catàleg d’11 plataformes digitals de l’àmbit de la música, el cinema, els esports i els llibres. “Ens vam adonar que per internet molta gent buscava persones amb qui compartir la despesa de les plataformes digitals i hi vam veure una oportunitat”, diu Vestit.

A l’aplicació hi poden accedir tant els usuaris que ja estan subscrits a una plataforma digital i la comparteixen com qui vol fer-ne ús i pagar-ne la part proporcional”. El més comú és que qui pagui una plataforma vulgui accedir a altres i això li permet tenir un ampli ventall d’oferta a un preu molt més econòmic”, explica Garrote. També gestionen les credencials de cada subscripció assegurant-ne la confidencialitat. Per ara ofereix Netflix, HBO, Disney+, Spotify, Deezer, Tidal, Tidal Hi-fi, Amazon Music, Google Play Music, Dazn i Nubico, però s’anirà ampliant segons la demanda dels usuaris. Actualment ja tenen usuaris, continuen treballant per millorar-la i preveuen obrir-la “en un futur a la resta d’Europa”.Vestit i Garrote han desenvolupat l’aplicació a quatre mans, des de la part tecnològica que inclou el codi i el disseny de la plataforma fins a la creació del pla de negoci i el de màrqueting. Els ha ajudat la modalitat de TFG Innova que impulsa la Unitat d’Emprenedoria de la UVic i que ajuda precisament els alumnes a crear la seva pròpia empresa. En aquest sentit, Raymond Lagonigro, un dels coordinadors del grau, remarca la importància que la formació sigui transversal, en el sentit de fomentar “l’esperit emprenedor dels estudiants” i anar més enllà del grau.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 112 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't