Vic reprèn l’activitat firal a partir d’aquest dijous i durant tres dies amb la nova Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible (FECS). És el resultat de revisar fires com la de la biomassa, l’autoconsum elèctric, el saló del biogàs o la de la fusta constructiva i que té per objectiu fer coincidir en temps i espai tots els sectors implicats en l’ús d’energies renovables i bioconstrucció. Una cinquantena d’expositors coincidiran amb conferències, tallers i jornades tècniques amb una nòmina important d’experts entre dijous i dissabte al recinte firal del Sucre. L’accés a la fira és gratuït però cal inscripció prèvia.
“Busquem sinergies entre els agents que feien les mostres anteriors per fer una gran fira que sigui referent a Catalunya en el foment de la salut, l’economia circular o les energies renovables. Per un futur on viure molt millor”, segons el regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Titi Roca.
Per Anna Sanitjas, directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, la fira “també dona resposta a una de les principals necessitats del país: fer front a l’emergència climàtica. Les renovables ajuden a reduir les emissions de co2 i també posa en valor la fusta i la biomassa, de manera directa, apostant per la gestió forestal”.
La nova fira comptarà amb més de 50 expositors i es dividirà en tres grans espais. El primer inclourà fabricants, instal·ladors, distribuïdors, comercialitzadores, enginyeries o consultories relacionades amb l’autoconsum elèctric. Al segon s’hi trobaran empreses relacionades amb la bioenergia: dels àmbits de la biomassa i la gestió forestal. I al tercer, professionals del sector de la bioconstrucció: cases passives, fusta constructiva, assessoraments tècnics i arquitectònics o nous materials de bioconstrucció.
A banda de l’espai expositiu, la fira comptarà amb activitats paral·leles i les jornades tècniques, que es faran al llarg dels tres dies de la mostra i on participaran una setantena de ponents. S’han dividit en diferents àmbits: autoconsum elèctric, biogàs, biomassa o bioconstrucció. La ponència introductòria, dijous a les 10 del matí, anirà a càrrec d’Assumpta Farran, directora general d’Energia, i Joan Herrera, director d’Energia i Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.
També hi haurà un espai de presentacions comercials per part de les empreses expositores o dues exposicions relacionades amb la bioconstrucció. També se celebraran les Jornades de la Fusta Constructiva, que inclouen el muntatge del Pont Arcuato de Leonardo da Vinci. “L’interès per la construcció sostenible amb fusta ha esdevingut una tendència creixent entre els professionals de l’arquitectura, l’interiorisme, la construcció o la producció de materials, però també en la societat en general”, segons Alfons Solé, president del Gremi de Fusta i Moble.
{{ comment.text }}