Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Demanen presó per a Anglada pels pamflets contra la immigració del 2007

Van aparèixer escampats per Vic amb consignes racistes. El fiscal defineix el fets com a constitutius “d’un delicte de provocació a la discriminació i a l’odi de l’art. 510-1r del Codi Penal; alternativament són constitutius d’un delicte de difusió d’informacions injurioses de l’art. 510-2n”.

  • El 9 Nou
  • 14/01/2011 | 17:28

En el seu escrit de sol·licitud de judici oral, el fiscal demana la mateixa pena pel també regidor en aquell moment Juan Carlos Fuentes Linares.

Aquest és el text literal de l’escrit del fiscal:

“JUTJAT D’INSTRUCCIÓ NÚMERO 4
VIC
D.P. 330/07

AL JUTJAT

Com a FISCAL, en el tràmit de l’art. 780-1r de la Llei d’enjudiciament criminal, SOL.LICITO l’obertura del judici oral davant el Jutjat Penal, i formulo escrit d’acusació contra JUAN CARLOS FUENTES LINARES, JOSÉ ANGLADA RIUS i PLATAFORMA PER CATALUNYA, en base a les següents conclusions provisionals:

PRIMERA.- El 24 de maig de 2007 l’acusat Juan Carlos Fuentes Linares, nascut el 9-8-64, els antecedents penals del qual no consten, en nom del partit polític Plataforma per Catalunya (del qual n’era regidor a l’Ajuntament de Vic), va encomanar, a la copisteria , un total de 3000 còpies d’un pamflet, que en els dies posteriors es varen repartir per les bústies de la ciutat de Vic per militants d’aquell partit; tant la confecció com la difusió d’aquest pamflet es va fer amb el coneixement i l’autorització de l’altre acusat, José Anglada Rius, nascut el 21-6-59, els antecedents penals del qual no consten, president d’aquell partit polític i regidor a l’Ajuntament de Vic.

El pamflet anava adreçat a suscitar entre la població sentiments d’hostilitat, animadversió, menyspreu i tracte injustificadament desigual contra el col•lectiu d’origen magrebí, en particular immigrants i persones que professen la religió musulmana; i contenia informacions falses sobre les activitats d’aquest col•lectiu, per tal de menyscabar i menysprear la seva dignitat i la seva pròpia estimació.

El pamflet literalment deia:

ERC, nuestros amigos. PSC, nuestros amigos. VOTA POR NOSOTROS.
Somos un colectivo de inmigrantes magrebíes que os queremos dar las gracias por habernos acogido gustosamente, por aceptar nuestras costumbres y nuestra religión.

Lamentablemente no nos dejan votar, por eso os pedimos que votéis por nosotros.
Vota a los partidos que tienen magrebíes en sus listas:
Khader Ahmad Al-Attar de IU.
Nasser Aoukhiyad Lebrahimi de ERC.
Jamal El Meziani Mokhtari de CUP.
Somos mas de 3.000 de nosotros que aún no tenemos todos los papeles, aunque gracias a la generosidad de CiU estamos empadronados y nos ayudan dándonos comida y viviendas gratis. Puedes votar también a CiU, se lo merecen.
Pero también queremos papeles para todos, para poder ser totalmente legales y poder traernos a nuestras familias y parientes para poder vivir todos en esta tierra tan acogedora, vota a PSC, que ellos nos darán papeles para todos.
Puedes votar también al PP que son quienes con su ley de arraigo nos permite acabar siendo legales con nuestras familias.
Pero por favor, no votes al partido del Anglada, la PXC. Si ellos mandan en Vic expulsarán a todos nuestros compañeros ilegales y harán la vida imposible al resto.
No nos permitirán ejercer nuestro derecho a tener una bonita mezquita en el centro de Vic. Nos retirarán las ayudas sociales para nuestras mujeres e hijos. No tendremos vivienda protegida. No permitirá que podamos abrir nuestras tiendas y locutorios a los horarios que nos convienen (somos diferentes y queremos que respetéis nuestra diferencia). Somos pobres y no podemos pagar tantos impuestos como vosotros, que sois infieles pero afortunados por la gracia de Allah, el único Dios verdadero (con el tiempo y la ayuda de Allah os abriremos los ojos a la gracia misericordiosa de la fe verdadera).
Anglada no nos dejará conducir nuestros coches con nuestro carnet de conducir marroquí, que aunque no es válido en España, bien que nos sirvió para conducir camellos por los bonitos desiertos saharauis. La PXC nos exigirá llevar seguro de coche, que no nos hace falta, es caro y conducimos con sumo cuidado.
No quiere que nuestras mujeres lleven hiyab (velo musulmán) ni burka, no respeta nuestras costumbres y oraciones y jamás permitirá que podamos hacer nuestras 5 oraciones diarias en la plaza mayor.
Que Vic no deje de ser la ciudad de acogida como fue nuestro antes llamado Al-Andalus, el paraíso musulmán del norte, que abre las puertas a nuestra gente, para que podamos ser muchos más entre nuestros bienaventurados brazos abiertos.
Queremos una casbah alternativa al mercado semanal, poder trabajar los domingos y santificar nuestros viernes.,

Gracias por vuestra ayuda y que el 2011 podamos votar por nosotros mismos nuestros propios candidatos.
Ahora necesitamos que votes por nosotros. Allah es grande.

SEGONA.- Els fets relatats són constitutius d’un delicte de provocació a la discriminació i a l’odi de l’art. 510-1r del Codi penal; alternativament són constitutius d’un delicte de difusió d’informacions injurioses de l’art. 510-2n.

TERCERA.- En són autors els acusats, d’acord amb el que es disposa als arts. 28 i 31 del Codi penal.

QUARTA.- No hi concorren circumstàncies modificadores de la responsabilitat criminal.

CINQUENA.- Pertoca imposar els acusats les penes d’UN ANY I SIS MESOS de presó, amb les accessòries d’inhabilitació del dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna i suspensió de càrrec públic, i multa de NOU MESOS, amb una quota diària de 18.-€, que comportaria, en cas d’impagament per insolvència, una responsabilitat personal subsidiària de quatre mesos i quinze dies ,i les costes del judici per meitats. De les multes en respondrà directament i solidària el partit polític Plataforma per Catalunya.

ATRESSÍ I.- Que pel Jutjat penal s’aportin els antecedents penals dels imputats, com a prova anticipada, a l’empara del que disposa l’art. 781-1r de la Llei d’enjudiciament criminal. També com a prova anticipada el Jutjat Penal haurà de requerir de l’Ajuntament de Vic per tal que certifiqui la condició de regidors dels imputats en l’època dels fets; i al Ministeri de l’Interior per tal que s’aporti la certificació de la inscripció de Plataforma per Catalunya com a partit polític, així com còpia dels seus Estatuts.

ATRESSÍ II.- Per l’acte del judici oral, proposa els següents mitjans de prova:

1.- INTERROGATORI dels acusats.

2.- TESTIFICAL amb examen dels següents testimonis, els quals hauran de ser citats per l’oficina judicial, d’acord amb l’art. 781-1r de la Llei d’enjudiciament criminal, i demanant es tingui per complimentat l’art. 656-2n de la mateixa Llei pel que fa a l’expressió
dels seus domicilis o residències mitjançant la indicació dels folis de la causa on hi consten les seves adreces:

3.- DOCUMENTAL del folis 1 a 5 (denúncia), 8 a 20 (atestat), 74 a 76, 136 i 137 (declaracions dels imputats), 12, 13, 14, 33 a 36 (declaracions de testimonis), i els documents que es demanen per Atressí I, la qual s’haurà de practicar durant la sessió del judici oral mitjançant la lectura íntegra d’aquests folis, llevat que la defensa de l’acusat renunciï a això expressament, per estar assabentada del seu contingut, de la qual cosa s’haurà de prendre nota a l’acta.

I fa seves les proves proposades per les altres parts, amb dret a intervenir-les i practicar-les encara que fossin renunciades.

Manresa, 18 de novembre de 2010”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.