Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Desembarcament a Alimentaria

Nodrida representació d’empreses d’Osona i el Ripollès a Alimentària, en l’any de l’esperada recuperació de la fira de referència del sector de l’alimentació

Passejar pels pavellons de la carn i el multiproducte de la fira Alimentaria et retorna de seguida a qualsevol zona industrial d’Osona i el Ripollès. En molts dels estands hi ha marques i logotips que ens són familiars. Després de dos anys de pandèmia, de reunions virtuals i de no presentar nous productes a fires, la gran fira de l’alimentació de Barcelona tornava a citar aquesta setmana les grans marques del sector, però també petits productors que aprofitaven propostes de participació agregada per poder ser en el que sens dubte és el millor aparador per fer créixer la cartera de clients.

 

“El volum de feina que et ve després d’Alimentaria és important. T’obre unes portes que després has de saber treballar”, explicava dilluns Marc Ubach, de Làctics Ubach, que ja havia tingut estand en edicions anteriors d’Alimentaria i aquest any formava part de les formatgeries agregades per Acrefa. No era pas l’única d’Osona d’aquest estand, que compartien amb Reixagó, Bauma o Muntanyola a l’espai Interlact del pavelló 3. Altres elaboradors com Masgrau, Montbrú o Betara també eren a la fira. Els dos darrers, a l’espai de Prodeca.

Però si un sector ha tingut una presència destacada al saló ha estat el de la carn. A l’entorn de la Fecic (Federació Empresarial de Carn i Indústries Càrnies) hi havia els estands de Mafriges, la IGP Llonganissa de Vic, Càrniques Ausa, Pont i Jamones Centelles. I no gaire lluny, els estands més grans de Splendid Foods, Baucells Alimentació, Vall Companys, Zyrcular Foods, Costa Food Mead o el de Pirinat. Sense representants de la indústria del sud-est asiàtic, el sector carni es prenia aquesta edició d’Alimentaria com de transició i de demostració del “compromís de les empreses amb Alimentaria”, segons Josep Collado, secretari general de la Fecic. Collado apunta cap a un replegament del sector porcí cap a la Unió Europea partint de la base que la Xina serà del tot autosuficient l’any 2023 “i tornarà a les importacions de subproductes del 2018”. Els països europeus estan disminuint la producció, fins i tot l’Estat espanyol, que malgrat tenir més caps de bestiar que mai produeix menys carn a causa del virus respiratori que afecta els animals. Al replegament també hi pot influir la desaparició del cereal ucraïnès, ja que tot i l’aturada del cop inicial amb l’americà “fins ara fèiem les paus”. Collado vaticina que entre els increments de costos i que la distribució no apugi els preus en consonància, qui patirà més serà la indústria dels productes laborats. Encara al pavelló carni, Riera Ordeix i Carol Tòfones formaven part de l’exposició de Luxury Spain.

Al pavelló 2, un dels expositors més destacats era Casa Tarradellas, que presentava les pizzes de fermentació lenta en un espai expositiu en forma de sala d’estar per atendre visites a l’entorn d’una cuina on es feien demostracions de les masses fresques (pizza, pasta de full o empanada). A l’altra banda del carrer que partia l’espai hi havia el camió des d’on servien pizzes als visitants. Al mateix pavelló també hi presentava nous productes Liquats Vegetals, concretament dues noves varietats Barista de Yosoy: civada sense gluten i soja, i ametlles sense sucre d’Almendrola.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Aprova que el govern reguli la temperatura en comerços, transport i oci?

En aquesta enquesta han votat 763 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.