Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Deu anys apropant-se al camp

La consellera del DARP, Teresa Jordà, va presidir l’acte de ceelbració del desè aniversari dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, dijous a Vic

Quan es va decidir de crear els Serveis Territorials de la Catalunya Central del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va ser el mateix moment, l’any 2010, en què el pressupost del DARP es va reduir en un 47%, segons va explicar la consellera del DARP, Teresa Jordà, en la cloenda de l’acte de celebració dels 10 anys d’aquests serveis, dijous. L’acte va reunir al voltant de 200 persones, bona part d’ells alcaldes de pobles de les sis comarques que formen la Catalunya Central, i va comptar amb una taula amb quatre ponents (vegeu article de sota) per tractar el futur d’un sector que afronta reptes com el despoblament de les zones rurals, l’emergència climàtica o els canvis en el consum alimentari. La delegada del govern a la Catalunya Central, Alba Camps, va incidir en la importància d’uns serveis independents sempre que l’objectiu sigui el de fer accions “coordinades, consensuades i compartides amb el territori”, i l’exconsellera Meritxell Serret, en un vídeo, va recordar la “demanda que hi havia des del territori d’aquest acostament al territori”.
Aquesta és la feina que ha fet el director d’aquests serveis, Ramon Lletjós, que va destacar que tota la zona compta amb 88 habitants per quilòmetre quadrat, mentre que “la mitjana de Catalunya és de 209” i alhora té “una gran riquesa agrícola, ramadera, alimentària i de boscos que cal preservar”. Ho explicava en un vídeo en què a través de sis protagonistes s’explicava la història d’aquests 10 anys. L’acte es va cloure amb la bufada d’espelmes d’un pastís per part dels treballadors dels serveis, a qui Jordà va definir de “valents”.

“Vull traslladar el compromís per concloure tot el desplegament”

L’any 2016, la consellera Meritxell Serret va començar a fer el traspàs de les atribucions del DARP als Serveis Territorials de la Catalunya Central. Però encara queden diverses seccions per traspassar. Teresa Jordà va voler traslladar als assistents “el compromís per seguir treballant per concloure tot el desplegament” després de recordar que aquests serveis es van començar a desplegar l’any 2010, “quan es va iniciar la gravíssima crisi econòmica”. Tot plegat formava part de la nova distribució territorial en vegueries i la creació de la de la Catalunya Central.

Encarant el futur del sector amb la sostenibilitat com a fita

El director dels Serveis Territorials del DARP a la Catalunya Central, Ramon Lletjós; la subdirectora del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, Laia Llenas; la directora de la càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC, Marta Guadalupe Rivera, i el president de la Llotja de Vic, Josep Puigdollers (a la foto), van explicar quins són els reptes i amenaces del sector. La sostenibilitat és una de les fites que inclou el nou camí en un sector que ha de canviar per evitar més despoblament, que és molt conscient de la importància de la bioseguretat i que, amb noves regulacions i tecnologia, està aconseguint les millores per no contaminar. També es va posar en valor la proximitat del DARP amb el sector. “Vull traslladar el compromís per concloure tot el desplegament”

Vic L’any 2016, la consellera Meritxell Serret va començar a fer el traspàs de les atribucions del DARP als Serveis Territorials de la Catalunya Central. Però encara queden diverses seccions per traspassar. Teresa Jordà va voler traslladar als assistents “el compromís per seguir treballant per concloure tot el desplegament” després de recordar que aquests serveis es van començar a desplegar l’any 2010, “quan es va iniciar la gravíssima crisi econòmica”. Tot plegat formava part de la nova distribució territorial en vegueries i la creació de la de la Catalunya Central.

LA PREGUNTA

Aprova els primers cent dies de Salvador Illa com a president de la Generalitat?

En aquesta enquesta han votat 160 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't