Inspecció de treball en marxa aquest dimecres al migdia a l’escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga. Va acompanyada d’un ampli dispositiu policial, amb sis furgones i un cotxe de la Policia Nacional a l’exterior del recinte, i d’altres que han entrat a l’interior. Des del cos han confirmat que Inspecció de Treball els havia requerit per a una actuació que arriba en plena mobilització de Càrnies en Lluita per l’acomiadament, per un mínim de dos mesos, de 28 treballadors de la cooperativa TAIC que no es van avenir a canviar de cooperativa, per passar a una de gallega que no està subjecte a la llei catalana.
La nova llei obliga a les cooperatives a regir-se pel conveni col·lectiu del sector i també estableix que els treballadors han de cotitzar al règim general. 500 treballadors més de Le Porc Gourmet, que ho són de la cooperativa Clavial, es quedarien sense feina a partir de l’1 de març si no fan el canvi. Representants de Càrnies en Lluita eren aquest migdia a l’exterior de Le Porc Gourmet i es mostraven satisfets de la inspecció, que creuen que ha d’ajudar en la lluita contra les falses cooperatives.
{{ comment.text }}