L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Barry Callebaut ha invertit més de 10 milions en cinc anys a Gurb

L’empresa té més de 100 treballadors, ha ampliat la Chocolat Academy i renova la maquinària.

El 9 Nou
23/04/2015

La multinacional Barry Callebaut inverteix cada any a la fàbrica que té a Gurb –abans Chocovic– entre dos i tres milions d’euros. Ho ha anat fent en els darrers cinc anys, des que la va comprar, i hi ha fet ja inversions de més de 10 milions d’euros per millorar les instal·lacions productives. A la fàbrica de Gurb –l’empresa en té 52 a tot el món amb 9.313 treballadors– s’hi ha millorat la maquinària i l’antiga Aula Chocovic, ara Chocolat Academy, que és un dels espais de formació i innovació més importants de tota l’empresa. Precisament, l’espai que ocupava l’aula s’ha ampliat, duplicant-lo, i millorat ja que hi passen al voltant de 500 professionals del món de la pastisseria i la cuina d’arreu. Aquest model de formació l’ha impulsat també a altres parts del món creant noves Chocolat Academies.

A la fàbrica s’hi treballen dues línies: la fabricació de xocolata per a grans industrials, “els que fan galetes, caramels o altres productes pels quals els cal la xocolata líquida”, i la producció de la línia Gourmet, que està destinada a la pastisseria, als xefs de cuina o al petit artesà, segons explica M. Josep Cristòfol, responsable precisament d’aquesta línia. L’empresa té al voltant de 100 treballadors, i tot i que “hem ampliat amb les inversions la capacitat de producció, no hi ha previst fer noves construccions. Encara ens queda camp per córrer amb l’espai actual”, explica Cristòfol. El grup empresarial té tres marques: Chocovic, CacaoBarry i Callebaut i és líder en venda de productes de xocolata, ja que un de cada cinc productes dels que es produeixen es consumeixen a tot el món.
Barry Callebaut es va crear en fusionar-se la belga Callebaut i la francesa Barry l’any 1996. Des del 1999 ha crescut comprant empreses a diferents països –al voltant de 13–, participació en unes altres cinc empreses i obertura de noves fàbriques als Estats Units, Rússia, Xina, Brasil, Mèxic, Indonèsia, Turquia, Japó i Xile. El grup va facturar a tancament d’agost del 2014 4.800 milions d’euros. La planta de Gurb va facturar l’any 2013 un total de 76,3 milions d’euros, un 11% més que l’any 2012.

En règim de lloguer

L’empresa Barry Callebaut va comprar Chocovic als seus anteriors propietaris, la família Rius, el novembre de l’any 2009. La multinacional va comprar l’empresa però no l’edifici, el terreny i altres edificis a l’espai que continua sent de la família Rius. Això implica també que la casa pairal que hi era des de l’inici, fins i tot de la fàbrica de xocolata, la Torre d’en Canal, i que ha estat demolida, no era propietat de la multinacional sinó de la família Rius.

El terreny on hi ha la fàbrica era de la família Arumí, família que és també a l’origen del que va ser Chocovic i ara Barry Callebaut. Xocolates Arumí va néixer a Vic l’any 1842 i en arribar a la tercera generació de la família l’empresa va començar a créixer en instal·lar-se en aquests terrenys. Després d’una fusió amb les marques Amateur i Tupinamba per fer conjuntament la matèria primera, que no va durar, l’empresa la va comprar el grup Nederland, que va crear Chocovic. Això passava l’any 1977. L’espai es transformava més tard en sòl industrial i les naus van créixer fins als 7.000 metres quadrats actuals.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 97 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't