QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

CBG de Ripoll celebra 25 anys essent líders en producte d’alimentació italià

Hi treballen un centenar de persones, tenen cinc delegacions a tot l’Estat i facturen 18,5 milions. A finals de maig faran la festa d’aniversari. L’empresa va néixer el 1986 de la mà de dos amics apassionats per la pasta italiana, un d’ells italià.

El 9 Nou
27/04/2011

L’empresa d’alimentació Comercial CBG de Ripoll fa 25 anys aquest mes d’abril. I ho fa havent-se consolidat com a líders de mercat pel que fa al producte d’alimentació italià.

Actualment facturen 18,5 milions d’euros anuals, però la seu la mantenen a Ripoll. “Això es deu a la filosofia dels dos socis actuals, de no perdre les arrels i amb el sentiment d’estimar els inicis de l’empresa i l’equip de persones que hi treballa”, explica Ruth Antón, responsable de màrqueting. Actualment hi treballen prop d’un centenar de persones.

Antón explica que “és cert” que va arribar a un punt que quedar-se a Ripoll podia ser un problema, “però per això vam obrir una delegació a Barcelona”, ja que durant molts anys repartien el producte des de Ripoll com a punt de sortida i “no era massa sostenible”.

Ara el volum gros es fa des de Barcelona i, per tant, ha deixat de ser un problema. Antón a l’hora de parlar de futur és clara: “Estem en fase de consolidació”, i ressalta que el context econòmic de crisi “ens ha portat a l’estancament”.

Aquests dos darrers anys “no hem patit cap davallada”, però “sí que tot ens costa més esforç, tot i que hem de celebrar que hem aconseguit mantenir-nos”. Per això, Antón diu que aquest any “ens centrarem a buscar una via de creixement”.

L’empresa no passa per alt els 25 anys d’història que ja tenen i tenen prevista una celebració amb el personal de l’empresa a finals de maig: “La gent és la base de l’empresa i, per tant, ho celebrarem amb ells”, conclou.

· Dos amics apassionats per la pasta

L’empresa CBG va néixer l’any 1986 i gràcies a la iniciativa de dos amics de Ripoll a qui els agradava molt la pasta “i gairebé ho tenien com un hobby”, explica Ruth Antón.

A més, un d’ells era italià. Van començar a importar pasta “al principi només seca” d’Itàlia per vendre-la a Catalunya. En aquell moment l’Estat espanyol va entrar a la CEE i això va facilitar la importació. “La resta de la història és que van tenir èxit, van començar a vendre, i aviat van obrir el seu primer local, al carrer Progrés de Ripoll”.

A partir d’aquí van començar a diversificar el tipus de pasta “i es van embarcar amb el tema de congelat i pasta fresca”, cosa que ja va suposar més inversió. Primer van començar per vendre a Girona, però de seguida van anar a Barcelona, on hi havia molt mercat.

L’any 1998 l’empresa ja s’havia fet gran, i es van traslladar a una nau al polígon Mas d’en Bosch de Ripoll, on encara hi són. Al llarg dels anys hi ha hagut diferents accionistes, i actualment són un dels emprenedors, Josep Maria Farrés, i Pere Antón, que es va incorporar als quatre anys de vida de l’empresa, els dos socis.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 435 persones.