L’empresa de distribució de productes d’alimentació CBG de Ripoll tanca la delegació que tenia a les Franqueses del Vallès i, per contra, ampliarà la seu que té a Ripoll. Els motius del tancament de la nau que tenen al Vallès són la millora de les comunicacions, amb el desdoblament de la C-17, i la intenció d’implantar nous sistemes de gestió d’estocs, fet que ha portat l’empresa a centralitzar l’activitat logística de Barcelona cap a la seu principal, Ripoll. Pel que fa als treballadors afectats de les Franqueses –aproximadament hi treballaven una quinzena de persones–, des de l’empresa no s’han volgut donar detalls perquè estan en ple període de negociacions.
L’ampliació de les instal·lacions de Ripoll és imminent i suposarà augmentar el seu magatzem actual en 600 metres quadrats. El creixement es farà a la zona de temperatura ambient, amb una capacitat de 350 palets, i també la de congelat, en aquest cas de 150 palets. També es preveu ampliar els molls de càrrega fins a cinc. Un altre canvi significatiu és que es crearà una zona especialment condicionada per a la correcta conservació dels vins. Finalment també es renovarà la flota dels seus vehicles en un 90%.
Des de l’empresa s’ha explicat que aquestes inversions permetran aconseguir “el nostre principal objectiu”, que és augmentar la qualitat del servei al client “evitant trencaments d’estoc”, tenir capacitat de resposta en el servei i poder ampliar l’assortiment del seu catàleg de productes. Precisament l’empresa ja té a punt una línia de productes totalment nova per a celíacs i que estan enfocats tant al consumidor final com també al sector de la restauració, de manera que els establiments puguin oferir aquest tipus de producte sense gluten a les persones al·lèrgiques. La línia inclourà productes secs i també congelats, així com matèria primera, però alhora també plats preparats.