Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

El programa pilot “Joves que van per feina” conclou amb un 75% d’inserció al món laboral

S’ha fet a la Vall del Ges, Orís i Bisaura. Dels 11 joves que es van formar i fer pràctiques a les empreses, 10 van acabar el curs i d’aquests, 8 seran contractats per les empreses on han treballat.

El 9 Nou
17/04/2015

Era un programa pilot i ha funcionat. “Joves que van per feina” era una iniciativa del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura que tenia com a objectiu formar i inserir joves a les empreses del sector metal·lúrgic del territori, en especial les d’embotició i estampació. Ara s’ha explicat el resultat i ha estat molt positiu. Dels 11 joves que es van formar i fer pràctiques a les empreses, 10 van acabar el curs i d’aquests, 8 seran contractats per les empreses on han treballat. Això representa un 75% d’inserció. Durant l’acte de valoració va intervenir el jove Badreddine Charif, que va parlar en nom de tots els participants i va explicar que “ens hem adonat que a partir de fer les pràctiques a l’empresa és més fàcil trobar feina, s’agafa confiança”. Va destacar també que “hem après més del que esperàvem i ens ha sorprès que se’ns hagin obert portes al món laboral”.

Anna Mates, responsable de la Fundació Eduard Soler, on han fet la formació, va definir el resultat “d’èxit total i va remarcar que els va sorprendre el que va costar trobar joves que volguessin fer aquesta formació amb pràctiques”. Hi havia un requisit previ que és que tinguessin ja fet un cicle formatiu de grau mitjà relacionat amb el món metal·lúrgic. Mates va afegir que noten que hi ha “poques vocacions industrials entre els joves perquè ens quedem sovint amb ofertes laborals d’empreses per cobrir”. També Joan Aliguer, de l’empresa Tesem de Torelló, va insistir que cal “educar en el treball i explicar des de petits als nens que la formació professional és bàsica i tan important com anar a la universitat. El meu prec és que no es menystingui aquesta part professional”.

Qui també va valorar positivament l’experiència va ser Sílvia Rossell, de l’empresa Axilone, de Sant Pere de Torelló, que creu que “és una bona manera de recuperar la figura de l’aprenent”. Els participants al projecte consideren que el programa ha de tenir continuïtat.

Aquest programa estava subvencionat amb 40.800 euros per part de la Diputació de Barcelona i uns 20.000 que hi va posar el Consorci. La Diputació ha decidit aplicar-lo a la resta de la província de Barcelona però ha posat un límit: que la zona que ho demani tingui un mínim de 50.000 habitants. Manel Romans, president del Consorci, va explicar que amb aquesta limitació “no ens permet continuar sols i per això s’ha fet una sol·licitud conjunta a través de Creacció per poder donar continuïtat al projecte a escala comarcal”.

LA PREGUNTA

Creu que seran positius els aranzels anunciats per Donald Trump?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't