L’empresa compta amb dues hectàrees de terreny a Sant Vicenç de Torelló, que en el seu moment va impulsar per tal d’obtenir els productes frescos per al seu restaurant. De mica en mica, però, i com que la producció era superior, va decidir tenir una sortida pròpia venent els productes a altres restaurants i al consumidor final a través d’una parada que es munta setmanalment als mercats de Sant Vicenç de Torelló i Folgueroles.
La idea, segons expliquen els germans i socis de la nova empresa, Miquel i Àngel Bujons, va sorgir fa un any en veure que “hi havia producció sobrant”. Així, l’empresa ofereix productes com enciams, escaroles, tomàquets de diverses varietats, carbasses, carbassons, cogombres, mongeta tendra, pebrots, ceba i calçots. El fet de tenir l’horta pròpia suposa que es cullen els productes al dia i en no haver-hi intermediaris, diuen, els preus s’ajusten. “Estem molt satisfets del resultat final”, diuen, i per això ja pensen a portar la parada a altres mercats de la comarca.
Pel restaurant El Morter, de 2.000 metres quadrats i que aquest any celebra el desè aniversari, és un avantatge comptar amb els productes frescos. Segons diu el seu cuiner, Àngel Bujons, “tenim marge. Si veiem que fem curt sempre podem proveir amb molta rapidesa i ens permet oferir diversos plats relacionats amb la verdura.