QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

El restaurant El Morter crea una empresa amb l’excedent de l’hort que té a Sant Vicenç

Amb el nom de L’Horta de Sant Vicenç, el restaurant El Morter de Manlleu ha creat una empresa per comercialitzar l’excedent de verdures i hortalisses que tenen al seu propi hort.


El 9 Nou
21/10/2013

L’empresa compta amb dues hectàrees de terreny a Sant Vicenç de Torelló, que en el seu moment va impulsar per tal d’obtenir els productes frescos per al seu restaurant. De mica en mica, però, i com que la producció era superior, va decidir tenir una sortida pròpia venent els productes a altres restaurants i al consumidor final a través d’una parada que es munta setmanalment als mercats de Sant Vicenç de Torelló i Folgueroles.

La idea, segons expliquen els germans i socis de la nova empresa, Miquel i Àngel Bujons, va sorgir fa un any en veure que “hi havia producció sobrant”. Així, l’empresa ofereix productes com enciams, escaroles, tomàquets de diverses varietats, carbasses, carbassons, cogombres, mongeta tendra, pebrots, ceba i calçots. El fet de tenir l’horta pròpia suposa que es cullen els productes al dia i en no haver-hi intermediaris, diuen, els preus s’ajusten. “Estem molt satisfets del resultat final”, diuen, i per això ja pensen a portar la parada a altres mercats de la comarca.

Pel restaurant El Morter, de 2.000 metres quadrats i que aquest any celebra el desè aniversari, és un avantatge comptar amb els productes frescos. Segons diu el seu cuiner, Àngel Bujons, “tenim marge. Si veiem que fem curt sempre podem proveir amb molta rapidesa i ens permet oferir diversos plats relacionats amb la verdura.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 293 persones.