D’aquests, se’n van acabar comprant el 80%, amb una xifra de negoci global de 112.000 euros. Per a la segona edició, que es farà els dies 2 i 3 d’octubre al recinte firal del Sucre, s’espera una participació similar. La previsió de vendes és més difícil de fer, perquè pot estar condicionada per factors externs, com la mala collita, i la conseqüent falta de reserva de menjar per als vedells. El primer dia de mercat, l’accés al recinte firal estarà restringit als professionals, perquè puguin veure els animals i saber-ne la procedència i les característiques. El dissabte 3, ja amb l’espai obert al públic, tindrà lloc la subhasta.
El mercat vol actuar com a nexe d’unió entre els ramaders especialitzats en millora genètica, com a venedors, i els que fan creuament industrial, com a compradors, i que hi busquen sobretot femelles per fer-les criar. La raça bruna és originària de comarques pirinenques com la Vall d’Aran, els Pallars o la Ribagorça, però ara el major nombre d’animals es cria en punts com Osona, el Berguedà o el Ripollès, on molts ramaders estan substituint les vaques de llet per les de carn.
Tot i que el consum de carn de vedella ha disminuït en el mercat intern, el sector no passa estretors gràcies a l’exportació no de femelles, sinó de mascles, als mercats exteriors, especialment als països àrabs.