La llonganissa de la marca Bofill, que es va crear a Vic l’any 1898, torna al mercat de la mà de l’empresa que en té la marca, Embotits Can Duran. La marca Bofill va desaparèixer del mercat fa prop de dos anys quan Can Duran va comprar les marques Sendra i Bofill a Pau Arboix, que havia tancat el seu obrador. Can Duran, amb David García-Gassull de director general, va optar per tornar a posar al mercat la marca Sendra després de refer pas a pas el procés de producció que s’havia fet històricament a Vic a la fàbrica de Seva. La llonganissa amb la marca Bofill, però, s’elabora exclusivament amb carn ecològica a més de fer-se amb el procediment tradicional, tal com es feia també la de la marca Sendra.
La carn que s’utilitza per fer-la prové de verres de granges ecològiques que s’han alimentat amb una dieta certificada ecològicament i viuen en un espai ampli. La llonganissa compta amb les parts més nobles del porc, com el pernil, l’espatlla, el llom i la cansalada, i només s’hi afegeix pebre blanc mòlt i en gra i se li fa un procés de curació d’unes 20 setmanes. Com que cal fer una selecció de la carn la producció és, en aquests moments, limitada de “100 peces mensuals”, segons expliquen des de l’empresa, i serà “d’un màxim de 200 més endavant”.
Embotits Can Duran va comprar les marques de llonganissa Sendra i Bofill l’agost de l’any passat, quan l’empresa que les feia, Casa Sendra, ja havia tancat. Aquesta empresa dirigida per Pau Arboix estava situada a Vic i va decidir plegar un cop s’hagués venut tota la producció que tenia, el maig del 2014. Un cop comprades les marques, Embotits Can Duran es va posar a produir altre cop la marca Sendra en un espai específic dins l’empresa per crear les mateixes condicions que tenia a Vic i amb el vistiplau del mateix Arboix. La marca Sendra va tornar al mercat a finals de l’any passat.
Embotits Can Duran va facturar l’any 2014 13,2 milions d’euros, un 15% més que l’any anterior. L’interès pel sector ecològic ja el va mostrar Can Duran el gener de l’any passat entrant com a soci a Viu Bé, empresa de producció de pollastre ecològic.
Embotits Can Duran recupera la llonganissa Bofill i la fa ecològica
Aquesta marca es va crear el 1898 i es va produir amb Casa Sendra fins fa prop de dos anys
Notícies relacionades