L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Oberta la participació als Premis Innovacat, impuls a projectes empresarials

El termini de presentació de projectes finalitza el 26 de juliol

L’Ajuntament de Manlleu i les empreses Benito, BonPreu, Casa Tarradellas, Esbelt, Girbau, Isern i Seidor convoquem la 9a edició dels Premis Innovacat amb l’objectiu d’estimular el sector empresarial del territori davant dels reptes d’un món global, ple d’oportunitats per a l’economia catalana i en concret per a l’osonenca. La convocatòria està oberta fins el 26 de juliol a les 00 h.

En aquesta edició, l’empresa Benito se suma de nou al projecte que ja va veure néixer l’any 2005. Any rere any, els premis es convoquen amb un objectiu que perdura en el temps: a més de potenciar i dinamitzar el teixit econòmic i productiu del nostre territori, Innovacat és, també, un instrument financer i de promoció de nous projectes a la comarca.

El certamen premia el dinamisme empresarial, el talent, la creativitat, la sostenibilitat, la innovació empresarial i social basada en la creació de noves xarxes de col·laboració i cooperació, la implicació amb el territori, la digitalització i la transformació social. També l’agilitat, la iniciativa constant, la proactivitat i l’adaptació al canvi per avançar, per millorar i per créixer.

En l’anterior edició es van afegir alguns criteris de valoració per als projectes participants que es mantenen en aquesta nova convocatòria. Es tracta de criteris vinculats a la sostenibilitat tant econòmica com social, als ODS de l’Agenda 2030 i a les aliances entre empreses o amb centres tecnològics. Els guardons van adreçats a les empreses d’Osona i a aquelles d’arreu del territori que aporten valor afegit a la comarca.

Aquest any va d’escales

L’edició 2024 d’Innovacat pren com a imatge de campanya les escales. Innovacat és una escala pels projectes empresarials, aquella que permet fer un pas endavant, cap amunt. Amb la qual puges un graó, la que et porta a fer un pas més per créixer, progressar i millorar.

Més de 400.000 euros en premis

La novena edició repartirà dos premis en dues categories. Per una banda, el Premi Empresa Jove que s’atorgarà a l’empresa innovadora de fins a 5 anys d’activitat amb una dotació econòmica de 12.000 euros. De l’altra, el Premi Empresa Avança que s’atorgarà a l’empresa de més de 5 anys d’activitat i que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats, amb una dotació econòmica de 20.000 euros.

També s’atorgarà el premi d’Assessorament Innovacat, al qual s’opta de forma voluntària, i que consisteix en un pla d’acompanyament en la gestió empresarial de 20 hores de consultoria de la mà d’una empresa experta. En total, s’atorguen 5 plans d’acompanyament entre aquelles empreses que indiquin el seu interès a participar-hi al full de sol·licitud.

Es consoliden els dos accèssits que es van incorporar en l’anterior edició. El jurat es reserva el dret d’atorgar un accèssit per a cada categoria valorats en 5.000 euros cadascun a projectes singulars als quals es vol fer una menció especial i premiar.

Marca Innovacat

Els premis també busquen crear una xarxa entre les empreses participants. Sota el paraigua de la marca Innovacat, s’ofereix a les empreses participants dues sessions d’assessorament per ajudar-los a participar: una sessió per a la redacció de projectes i una altra per a les presentacions orals de projectes. Aquestes formacions busquen crear comunitat Innovacat i ofereixen continguts útils i d’interès per a persones d’empreses i projectes participants. Precisament, aquest dimecres 5 de juny es va fer una formació per a empreses interessades a participar en els premis en la qual es va mostrar com redactar una memòria de projecte. La sessió va comptar amb l’assistència d’una vintena de persones.

Es va fer un acte de presentació dels premis amb alumnat

L’acte es va fer a l’espai Ter de l’empresa Benito i va agrupar dos públics ben diferents: alumnat de Batxillerat de l’Antoni Pous i de La Salle que estan cursant assignatures relacionades amb l’empresa, i els representants de les empreses Innovacat i l’Ajuntament de Manlleu. En una primera part es va fer una dinàmica d’Empresa&Territori amb l’alumnat i, en una segona part, es van incorporar els organitzadors dels premis i alguns guanyadors d’anteriors edicions. Es va establir una conversa entre ambdues parts a partir del que s’havia treballat en la dinàmica, amb l’objectiu de posar en valor les empreses del territori.

En la seva intervenció David Bosch, regidor de Transformació Econòmica i Estratègia de Ciutat, va explicar que “cada vegada les empreses necessiten més talent jove. Aquest no té prejudicis a l’hora de fer-se preguntes i està disposat a arriscar-se més, i les empreses necessiten que es posin en qüestió les coses. Per donar més bona resposta tant econòmica com de servei, és bo que als equips hi hagi talent jove”.

Per la seva banda, Mateu Homs, administrador de Benito, empresa que enguany es reincorpora a l’organització dels premis, assegurava que ha estat un encert fer participar els joves als Premis: “busquem que la gent que comença tingui una oportunitat, i té molt sentit posar els joves en aquesta equació”.

En aquest vídeo hi podeu veure un resum de la jornada de presentació dels premis.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't