Nota de premsa d’IGP Llonganissa de Vic
“L’estudiant de cuina, Jesús Cobacho, va ser el guanyador de la primera edició del concurs de tapes amb llonganissa de Vic, que es va celebrar, aquest divendres, a la sala Coll i Bardolet de l’edifici del Sucre.
El certamen estava organitzat per la IGP Llonganissa de Vic, juntament amb l’Escola d’Hostaleria d’Osona i ImpeVic. En el decurs de l’activitat també es va fer lliurament de la Llonganissa d’Or que atorga la IGP Llonganissa de Vic, al director general del grup Cerveses Damm, Enric Crous.
Els alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona van presentar 22 receptes al concurs, de les quals 10 van passar a una segona fase. Finalment, un jurat especialitzat va establir les tres finalistes. En l’acte de divendres, els assistents van tenir oportunitat de degustar i jutjar les elaboracions finalistes, ja que van haver de qualificar aspectes com la presentació, el gust, l’originalitat o la potenciació de la llonganissa de Vic.
Per un estret marge de vots va resultar guanyador, Jesús Cobacho que va presentar una ‘Llonganissa de Vic amb dues textures, tomàquet caramel·litzat i espàrrecs verds’.
En segona posició es va classificar David Altimir amb un ‘Regal de llonganissa i mil fulls de patata’. I el tercer va ser Dídac Ortega amb un ‘Bunyol de llonganissa’.
Els tres joves estudiants van evidenciar amb les seves elaboracions un gran nivell. Van lliurar els corresponents trofeus, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal; la directora de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, Dolors Casas; i el president de l’IGP de Vic, Urbici Escude.”