La segona illa càrnia de Vic havia de tenir una capacitat de producció de 600 porcs l’hora. Havia de ser una de les més grans d’Europa i generar fins a 2.000 llocs de treball indirectes. Després de gairebé tres anys de gestions, Esfosa, que uneix cinc empreses del sector, ja disposava dels terrenys, de les llicències necessàries i d’un crèdit de l’Institut Català de Finances. Finalment, han decidit no iniciar la construcció aquest any, segons l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal.
En canvi, el que sí es farà aquest any és la remodelació de l’actual escorxador, que es modernitzarà i s’automatitzarà per fer-lo més eficient. Esfosa està formada actualment per Casa Tarradellas, Grup Baucells Alimentació, Cárnicas Montronill, Cárnicas Toni-Josep i Embotits Subirats. Càrnicas Solà, que fins ara en formava part, sortirà de l’accionariat després d’haver adquirit l’escorxador Vilaró de Mollerussa.