L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

L’Ateneu Cooperatiu i la UVic creen un curs d’economia social

Es va presentar dijous i vol incidir en els reptes d’àmbits urbans no metropolitans i rurals

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i la UVic-UCC oferiran conjuntament un curs sobre economia social titulat “Economia social i solidària per a l’enfortiment territorial”. La coordinació del curs la comparteixen Elisenda Tarrats, directora de la Unitat d’Emprenedoria i professora de la UVic-UCC; Santi Ponce, professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació, i Carla Escarrà, llibretera a La Lluerna de Ripoll i membre d’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. És un curs que durarà 12 setmanes, s’iniciarà el dia 16 de febrer i s’acabarà el 4 de maig. Consta de 65 hores, 20 de les quals presencials, i el cost és de 41 euros.

Cal destacar que es faran sortides presencials i també hi haurà l’elaboració d’un projecte final, que es durà a terme amb equips de treball, on es buscarà que el projecte tingui a veure amb el que s’ha treballat en el curs. “Volem potenciar l’economia social i solidària i el cooperativisme”, segons Tarrats. “Aquest curs tindrà com a eix transversal i com a continguts la perspectiva territorial i la ruralitat, on volem remarcar les iniciatives de l’economia social i solidària (ESS) en àmbits urbans que no siguin metropolitans o bé que siguin àmbits rurals”, afegeix.

El curs posa el focus en el context postpandèmic i en el de l’emergència climàtica i amb ell es vol analitzar com l’ESS dona resposta a aquests conflictes. “Els objectius que volem potenciar són: conèixer i aprofundir en l’ESS, analitzar l’estructura socioeconòmica dels àmbits rurals i no metropolitans de Catalunya i generar un espai de pensament i formació de l’economia social i solidària amb mirada territorial”.

La presentació del curs, dijous, es va completar amb la taula rodona “Per un territori viu: reptes i propostes des de l’economia social i solidària”, que va comptar amb les intervencions de Carla Escarrà; Aina Roca, pagesa al Serradet de Barneres i Mengem Osona, i Jordi Navarro, geògraf i activista ecologista. “Estem en una situació de no retorn i, tot i que ara ja és molt tard, hem d’actuar ja si no volem que les coses vagin pitjor del que ja van”, va dir Navarro sobre el canvi climàtic. L’objectiu d’aquesta activitat era potenciar el debat sobre els temes que es tractaran durant el curs.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 246 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't