Nota de premsa de Llet Nostra
“Llet Nostra ha assolit, després de 8 anys d’estar al mercat, les primeres posicions del rànquing de llet bàsica en brik, segons les últimes dades de l’empresa Nielsen. De gener a finals de maig, és la marca que més litres de llet ha venut, confirmant la tendència dels últims mesos.
Des de principis d’any, ha comercialitzat un 10,9% més de litres de llet que al mateix període del 2010. La mitjana de creixement dels últims 4 anys era del 7%. L’acumulat des de principis d’any li atorga una quota de mercat en volum de vendes del 9,8%, gairebé un punt i mig més que fa un any.
Amb l’objectiu de reforçar el projecte que ha donat el lideratge a Llet Nostra, la llet de cooperatives catalanes ha decidit estrenar-se amb la comercialització de iogurts i postres làcties. Les diferents granges implicades en el projecte també aportaran llet a aquesta nova línia de productes. “Al garantir la sortida de la llet dels nostres ramaders, el sector guanya en estabilitat i continuïtat, que és la raó de ser del projecte”, ha dit el president de Llet Nostra, Xavier Tubert.
L’objectiu és, segons Tubert, “assolir el 10% de quota de mercat en 5 anys de les referències de iogurts i postres que llencem, cosa que permetrà doblar la facturació global de Llet Nostra”.
La nova línia de negoci té prevista una inversió de 3 milions d’euros els propers 3 anys i la creació, directa i indirecta, d’uns 48 llocs de treball en 5 anys.
La marca, propietat de les principals cooperatives lleteres catalanes, té capacitat i vocació per oferir tota la gamma de derivats de la llet. Segons Tubert, “estem satisfets de com està funcionant el projecte i, davant d’una oportunitat de creixement i diversificació com aquesta, hem decidit -pensant amb les nostres granges i amb el consumidor- fer un salt endavant, conscients que es tracta d’un repte ambiciós”. D’aquesta manera, a banda de valoritzar l’empresa, la marca dona resposta a les demandes de varietat de producte dels clients de Llet Nostra.
· 15 varietats noves de producte
Llet Nostra treu al mercat una nova línia de productes de qualitat, únics en sabor i textura, elaborats amb llet de vaca de les seves granges. Els iogurts, de fabricació local, tenen més cremositat i menys acidesa que la majoria. Hi ha 7 referències de iogurts i 8 de postres d’origen làctic lligats a la tradició culinària de casa nostra però amb aplicacions actuals ajustades als gustos del perfil de client de Llet Nostra, com la crema catalana i d’altres com el flam de mató.
Un estudi de mercat previ al llançament del producte ha permès conèixer a la marca el perfil de consum de les famílies catalanes.
Aquesta és la gamma de iogurts que Llet Nostra treu al mercat:
– Iogurt Natural
– Iogurt Desnatat
– Iogurt Bifidus Natural
– Iogurt Bifidus Natural Ensucrat
– Iogurt Sabor Maduixa
– “Glop”. Iogurt Sabor Maduixa per beure
– Iogurt Grec
Aquesta és la gamma de postres làctics de Llet Nostra:
-Crema Catalana
-Flam de Mató
-Flam d’Ou (al bany maria)
-Flam de Vainilla (al bany maria)
-Natilles
-Natilles de Galeta
-Natilles de Xocolata
· Control i garantia absoluta en tot el procés d’elaboració
Per a la fabricació de iogurts, Llet Nostra ha triat la planta més moderna, la més nova i la més ben equipada per elaborar aquest tipus de productes que existeix a Catalunya, i una de les millors d’Europa en la seva categoria, la planta propietat de l’industrial Xavier Pont ubicada a Sant Guim de Freixenet, a La Segarra.
D’aquesta manera, la marca de cooperatives catalanes continua creant sinèrgies amb el territori, contribuint a la seva vertebració i generant activitat econòmica. Segons Tubert, “ens interessa tenir activitat a tots els nuclis productius de llet del país i, logísticament, ens resulta molt còmode per col·locar la llet de les cooperatives de Lleida implicades en el projecte.”
Llet Nostra té un control estricte de totes les fases d’elaboració del producte i de la seva traçabilitat: l’entrada, la transformació i la sortida. Controla de primera mà i des del seu origen la llet que es recull de les granges i compte amb l’experiència dels seus ramaderes i l’assessorament de les seves cooperatives.
També s’ocupa del control de la transformació de la llet, del procés industrial i de la seguretat alimentària treballant amb els millors experts, amb la planta més innovadora i validant els processos interns de control de qualitat de la planta.
Un cop elaborats i envasats els iogurts, es traslladen a un annex de la planta de Vic on s’ha equipat un magatzem de fred positiu (de +0 graus Centígrads) amb una capacitat per a 142.500 unitats. La gestió de la recollida també va a càrrec de Llet Nostra. La distribució als punts de venda és pròpia i es fa des de Vic. Per tant, el control sobre el procés comercial és absolut.
· Sobre Llet Nostra
Llet Nostra, la marca propietat de cooperatives catalanes, és un projecte nascut el juny de 2003 amb l’objectiu de donar sortida a la llet dels ramaders de 225 explotacions catalans i, així, garantir el futur del sector. Aglutina el 30% dels ramaders catalans i el 25% de la llet que es produeix al país.
Llet Nostra va tancar el 2010 amb una facturació de 20,6 milions d’euros, un 2,45% més que al 2009, i va envasar i comercialitzar 30 milions 829 mil litres de llet, un 7,09% més que l’any anterior.
Llet Nostra és un projecte comercial a favor d’un sector lacti competitiu, eficaç i referent de qualitat, que busca satisfer la demanda d’un segment del mercat que reclama consumir productes de proximitat i autòctons que reverteixin a casa nostra.
Llet Nostra és el primer projecte de llet envasada nascut, pensat i adreçat exclusivament al mercat català. La llet es produeix a una planta situada a Vic de 4.000 metres quadrats que compta amb una plantilla de més de 40 treballadors.
Els seus principals valors són origen, qualitat, traçabilitat, implicació i participació en tot el procés i, alhora, compromís amb el sector ramader, els consumidors i el territori, amb la generació d’activitat econòmica.
Les cooperatives que formen part del projecte són: Lletera de Campllong, Ramaders del Baix Empordà, Cadí, Lletera de Mollerussa i comarca, Agropecuària de Vallfogona del Ripollès i Grup Lleter de Banyoles.”