L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Pirinat amplia el negoci i desencalla el polígon de Niubó a Campdevànol

Actualment hi treballen 22 persones amb una producció centrada en una sala de desfer vedells

Una nova nau de 1.500 metres quadrats substituirà la que actualment està utilitzant l’empresa de carn ecològica Pirinat de Campdevànol. Ara mateix ocupen uns baixos de 300 metres quadrats al mig del poble que els ha quedat petita. La renovació passa per traslladar-se a tres parcel·les del polígon de Niubó, un espai que Pirinat ha desencallat amb la seva instal·lació. Fa nou anys que el promotor de les naus hauria d’haver-ne garantit la recepció, però aquesta s’ha retardat fins aquest mateix exercici.

L’empresa que condueixen els germans Camprubí espera instal·lar-se a la nova ubicació a partir del mes de febrer. Abans caldrà finalitzar el condicionament d’una nau de la qual s’ha fet l’estructura i la coberta nova, i que està en procés d’instal·lar panells per tal de complir amb els requisits que els demanen. S’hi dedicaran a desfer animals, dels quals els arribaran les canals. El noranta per cent de la producció de Pirinat es dedica als vedells, tot i que també s’hi desfaran xais, porcs i pollastres, tots ells amb l’etiqueta de carn ecològica segons la normativa europea.

Situen el creixement de l’empresa en el 80% anual i en el darrer exercici van facturar 3,5 milions d’euros. Tot plegat ha situat l’empresa com una referència en l’àmbit de l’Estat espanyol, dins del camp de la producció i distribució de carn ecològica. Enric Camprubí la qualifica entre les dues primeres pel que fa a la vedella, de les quals en sacrifiquen 60 unitats a la setmana. Actualment tenen 22 treballadors.

La nova sala de desfer permetrà engegar línies d’envasat i etiquetat de darrera tecnologia, obtenint presentacions diferents en formats innovadors. També s’ampliarà la zona de fred amb noves cambres i es millorarà la logística. La carn que arriba a Pirinat ve de tot el Pirineu català. Des del Pallars fins a l’Empordà, però també d’altres punts de la geografia catalana, com ara el Bages, donant sortida a la vedella ecològica que es cria a Catalunya.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't