L’empresa Pirinat, d’elaboració de productes carnis ecològics, va inaugurar dissabte la nova nau al polígon Niubó de Campdevànol. L’empresa ha passat de tenir 300 m2 a 1.500 i els seus responsables, els germans Raimon i Enric Camprubí, confien que sigui “l’espai definitiu per fer créixer l’empresa”.
Pirinat va començar el seu recorregut l’any 2009 amb una petita sala de desfer. L’any 2012, quan es va traslladar a un espai més gran, facturava 600.000 euros. L’any passat la xifra de vendes va ser de 3,5 milions d’euros i creuen que tancaran aquest 2017 “amb 5,5 milions d’euros”. El sector ecològic està fent una explosió en els últims dos anys. Raimon Camprubí explica que l’any passat l’augment respecte al 2005 va ser d’un 73% i creu que aquest any passarà una cosa semblant.
A la inauguració hi va assistir l’alcalde de Campdevànol, Joan Manso, i es va fer una jornada de portes obertes. L’empresa ha estrenat un polígon que feia deu anys que estava aturat. A la nova nau hi ha les cambres per repossar la carn quan arriba, les sales de desfer i la secció de lineal amb maquinària que els permet tallar, filetejar i elaborar amb “mes eficiència”.
{{ comment.text }}