Nota de premsa
“Utilitzant com a ingredients, la bona llet de vaca de la comarca d’Osona, a la seva formatgeria situada a 900 metres d’alçada, i aromatitzant l’escorça amb la cervesa artesana de la Companyia Cervesera del Montseny, el resultat és un formatge inèdit que estarà en el seu moment àlgid a principis de l’estiu, que serà quan es començarà a comercialitzar. Una recepta que és habitual en països com Bèlgica i França i ara, Formatges de Muntanyola la introdueix a Catalunya.
Durant la Fira Làctium, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Vic, s’han pogut provar els primers resultats d’aquest formatge que promet convertir-se en una de les seves meritoses creacions.
Fitxa tècnica:
– Llet de vaca.
– Coagulació enzimàtica.
– Escorça rentada amb Cervesa del Montseny.
– Maduració en cava de dos mesos i mig a tres.
Nota de cata:
Formatge mantegós de sabor gustós i agradable. El gust d’aquest formatge recorda el llevat de la cervesa com en els formatges belgues creats per les cerveseries dels frares trapencs. A partir dels cinc mesos el llevat de cervesa penetrarà encara més i el formatge es tornarà més mantegós i amb el sabor més pronunciat.”