Tres empresaris d’Osona han obert a Vic el primer establiment de Catalunya amb venda automàtica de carn fresca i productes de proximitat. Un dels socis, Toni Ylla-Català, ha explicat a l’ACN que la idea va sorgir després d’observar l’increment del consum dels productes de proximitat i de plats preparats. En aquest sentit, ha dit que la nova iniciativa empresarial “vol satisfer la demanda d’un públic amb poc temps per cuinar o comprar”. La nova botiga, que s’ha instal·lat a la Rambla del Carme, donarà servei les 24 hores durant tot l’any i oferirà carn fresca, plats preparats i embotits en racions per a una o dues persones. La idea és expandir-se a altres ciutats de Catalunya amb establiments cèntrics.
El nou establiment, que neix amb el nom de ‘Gustos, menjar de la terra’, oferirà productes com carn de vedella, porc, pollastre, xai, cabrit i conill, a més d’elaborats carnis, embotits i formatges, entre d’altres. Un dels seus impulsors, Toni Ylla-Català, ha assegurat a l’ACN que tots els productes tindran una bona relació qualitat-preu i ha garantit que respectaran la filosofia ‘km.0’. És a dir, seran productes elaborats per productors locals. En aquest sentit, Ylla-Català ha explicat que els productes portaran a l’etiqueta el nom del productor. “Volem posar en valor la seva tasca i donar un tracte just pel que fa al preu”, ha assegurat.
Entre els productors, un dels principals proveïdors és l’empresa Fussimanya, un referent a la comarca d’Osona en l’elaboració d’embotits i la restauració. L’empresa també ha obert una botiga on-line i espera créixer a altres ciutats de Catalunya amb un model de negoci que es basa en obrir establiments cèntrics i de dimensions reduïdes.