QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Uns emprenedors de Torelló creen una granja de cargols per distribuir-los frescos i en conserva

La granja, de 3.500 metres quadrats, està protegida amb una malla antipedra i una d’ombreig per crear un clima favorable al creixement dels cargols durant tot l’any. Disposen d’un sistema de rec automàtic que funciona dos cops al dia per generar la humitat necessària.

El 9 Nou
03/06/2014

A les instal·lacions de Cargol Treu Banya l’any passat hi van produir prop de mil quilos de cargols. El procés dura 16 setmanes. Quan ja tenen aquesta edat es posen a la venda com a producte fresc o en conserva, després de cuinar-los amb la recepta típica de la Rioja. Abans de comercialitzar, però, una part els porten a la nau de cria, perquè tornin a pondre ous. El creixement, però, el fan als patis d’engreix.

Cargol Treu Banya va néixer a finals de l’any 2012 i es dediquen exclusivament a la cria d’una espècie, el cargol bover. L’empresa està encara en fase d’expansió. Venen els cargols, frescos o en conserva, a través d’internet o a la botiga de productes ecològics que també tenen a Torelló. També distribueixen a majoristes, principalment restaurants, del Ripollès i s’estan introduint a la Garrotxa i el Bages.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 194 persones.