EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Educació demana més espais als ajuntaments per encabir alumnes

És un dels canvis per al proper curs en què asseguren l apresencialitat als cursos d’Infantil i Primària

“La prioritat és que tots els alumnes siguin en un espai amb professors” de cara al curs que ve. Ho assegurava aquest dimecres al vespre el conseller d’Educació, Josep Bargalló, davant del Consell d’Alcaldes d’Osona. La presencialitat “estarà assegurada a Educació Infantil i Primària, ha de ser possible a l’ESO i és desitjable a Batxillerat i cicles formatius”, va dir el conseller, que espera que “fins als 14 anys sigui tot presencial”. És com planteja el proper curs el departament, que diu que “no és el curs de la nova normalitat, és de transició cap a la nova normalitat” des del moment que es prenen mesures sanitàries excepcionals. Bargalló parlava d’un ensenyament “híbrid” en què s’hi inclourà el “teletreball digital, que no vol dir on estàs, sinó quin treball fas”, de manera que aquest sistema es podrà fer igualment encara que els alumnes siguin als centres. En aquest sentit “hem fet un pas endavant i no hem de recular”.

Els grups d’alumnes seran més reduïts de l’habitual i això es tradueix en el fet que calen més espais, “no vol dir doblar” els que hi ha actualment, perquè es pot donar algun cas en què els grups estiguin per sota la ràtio. De totes maneres, i aquí feia la petició als alcaldes i alcaldesses d’Osona, “hem de buscar espais necessaris per als grups”. Primer es mirarà als mateixos centres i en cas que no siguin suficients és quan es demanaran els equipaments públics. Així, a través de la inspecció educativa es farà la petició els propers dies dels espais que fan falta a cada municipi per a escoles públiques i concertades per la segona quinzena de juny buscar-los i que el 15 de juliol ja s’hagi definit. Es pot donar el cas, deia Bargalló, que hi hagi alumnes de diferents centres en un mateix espai municipal, i si algun d’aquests equipaments requereix obres d’adequació aniran a càrrec dels mateixos ajuntaments. També anirà a càrrec del departament, va afirmar, el cost que pugui suposar contractar més monitoratge per als menjadors, que també necessitaran més espais.

El conseller també va explicar que caldrà més professorat, perquè hi haurà més grups, i als que es consideren de risc per l’edat o algunes patologies se’ls demanarà un informe mèdic per valorar si poden tornar a les aules o no de cara al setembre. Els alumnes tampoc podran entrar i sortir a la mateixa hora dels centres, tret que hi hagi entrades per diferents punts als edificis. Això també suposarà un canvi en la mobilitat urbana, comentava Bargalló, “perquè tardarem més a entrar i sortir i hi haurà més espais”.

Des d’Educació plantegen la presencialitat, però “malgrat tot ens hem de preparar per a un possible nou confinament”, de manera que “farem un pla B per si l’escola ha de tancar”. En aquest sentit treballaran per garantir la connectivitat de tot l’alumnat” per si han d’anar a casa.

Totes les mesures que es decideixin i que s’implementaran a partir del setembre, remarcava el conseller, “seran per a nou mesos”, és a dir, per a tot el curs vinent. “No plantegem deixar d’ocupar espais si per exemple pel març hi ha una vacuna” per no fer un trencament a mig curs, tret que hi hagi un possible rebrot.
Bargalló també va dir que posen les escoles a disposició dels ajuntaments fora d’horari lectiu per si els fan falta més espais també per ampliar les distàncies de seguretat en activitats com escoles de música, d’arts o d’adults.

Els alcaldes i alcaldesses van demanar al conseller si es podia donar el cas de fer torns en un mateix espai o com ho han de fer en cas que hi hagi famílies que tinguin por de portar els fills als centres.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 270 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't