L’actual context de crisi ha obligat a modificar moltes conductes, també la de les persones que per motius laborals no poden fer l’àpat del migdia a casa. Fins fa poc, la majoria pelegrinaven per diferents menús de restaurant.
Avui, cada dia són més els que opten per portar-se el menjar de casa, en una carmanyola. N’hi ha molts d’altres que també ho farien, si no fos per la manca de temps –o de ganes– per preparar-se cada dia el tupper.
És per això que el Cafè de l’Estació, de Torelló, ha posat en marxa un novedós servei de tuppering. A més de preparar la carmanyola, la porten personalment al client.“És un dels pocs serveis de tuppering a domicili que ens consta que hi ha actualment a Catalunya”, assegura Oriol Zamora, que juntament amb la seva dona, Berta Casas, regenten aquest establiment de la plaça de l’Estació. “És una manera d’adaptar-nos a les noves necessitats”, explica Zamora, conscient que, amb els temps que corren, cada empresa també “ha de buscar alternatives”.
El nou servei es va posar en marxa fa unes setmanes, “i alguns dies ja se’ns està desmadrant”, assegura. De moment estan atenent treballadors d’empreses de la Vall del Ges, però si la bona acollida es manté “ens plantegem fer el salt a l’entorn de Vic”.
Els tuppers inclouen dos plats a escollir de primer i dos més de segon, a 5 euros. Si també es vol la beguda puja a 5,5 euros. El menú es canvia setmanalment, i les empreses que ho sol·liciten el reben uns dies abans per correu electrònic.
Conscients que menjar de carmanyola no ha de ser sinònim de menjar ràpid ni malament, han volgut que els menús continguin una dieta sana i equilibrada, sempre a partir “d’una cuina de mercat”. Cal destacar que, a més de portar els tuppers, també passen a recollir-los un cop consumits, perquè es tracta d’embolcalls reutilitzables. “També amb això hem volgut ser curosos amb els temps actuals d’optimització”, conclou Zamora.