Les activitats multitudinàries van ser les primeres que es van prohibir arran de l’arribada del coronavirus. El distanciament social és més que evident però hi ha ments pensants que sempre busquen solucions. És el cas d’en Pep Coronas, gerent d’El Graeller Rialler Càtering, que està gestant la idea de fer una fideuà per tota Osona des del confinament que han batejat com la Gran Fideuada Popular Confinada d’Osona i que vol recollir fons pel Consorci Hospitalari de Vic.
La idea és fer “un plat de fideuada solidari que la gent comprarà i els hi portarem a casa seu”. “Farem que per un dia, Osona mengi un plat de fideuà per els nostres sanitaris”, explica Coronas.
“Amb l’empresa estem totalment parats i vaig pensar que havíem de fer alguna cosa. La nostra especialitat són els arrossos i les fideuades per grans grups i vaig pensar que podíem muntar una trobada a nivell d’Osona per recaptar fons pels sanitaris del Consorci Hospitalari de Vic.
La idea és poder-la fer el 25 d’abril i voluntaris de Protecció Civil la distribuirien per tot Osona però estan a l’espera de rebre el vist-i-plau dels Mossos d’Esquadra
La idea que té en ment és poder-la portar a terme el proper 25 d’abril durant el matí i migdia amb una logística complexa que encara ha de rebre l’aprovació de les autoritats.
Qui ja s’ha mostrat totalment favorable a la proposta és el Consorci Hospitalari d’Osona. Coronas també ja té ideat el repartiment ja que es va posar en contacte amb Protecció civil i “els va entusiasmar la idea i s’hi van abocar”. Els voluntaris de Protecció civil serien els encarregats de repartir la fideuada des de Gurb, on té la seu el Graeller Rialler i on es cuinaria la fideuà amb l’ajut de voluntaris, fins als 24 municipis d’Osona. Els Mossos d’Esquadra amb qui va parlar també ho van veure amb bons ulls però falta que la proposta tingui el vist-i-plau de les instàncies superiors.
Amb uns “protocols sanitaris molt estrictes per evitar tots els riscos de contaminació”, Coronas vol cuinar una fideuà mar i muntanya “amb botifarra de la Plana de Vic” i ja ha aconseguit que els proveïdors l’hi regalin la matèria primera o li rebaixin el preu.
La ració costaria 6 euros als que tothom podria sumar la voluntat per ajudar a recaptar encara més fons pel Consorci Hospitalari de Vic
La idea és que hi hagi opció per celíacs i per vegetarians i que el preu sigui de 6 euros més la voluntat. “No és una donació perquè els portem la fideuà però sí que hem d’aconseguir el màxim de diners i la gent pot afegir-hi la voluntat”, explica Coronas que somia en aconseguir entre 4.000 i 6.000 euros que es destinarien íntegrament al Consorci Hospitalari de Vic.
Ara la idea es troba en fase d’espera perquè “em falta el vist-i-plau de mobilitat dels Mossos”. “Si em diuen que ara no es pot fer o que no toca, ho posposaríem per més endavant, al maig o al juny” però mantenint el format de fideuada a distància. “S’acabarà fent segur”, insisteix Coronas que té clar que “tot i que tots som molt solidaris, hi ha hagut errors del sistema i no ens hauria de tocar a nosaltres pagar això”.
El Graeller Rialler Càtering fa 14 anys que es dedica a fer menjar per grans trobades amb famílies, amics i agrupacions. Coronas coneix a molta gent i això ha fet que en tres dies la iniciativa ja corri per grups de Whatsapp i hagi rebut ofertes per ajudar de molta gent. “Tenim una comarca magnífica per fer coses així”, afegeix.
{{ comment.text }}