La subdirectora d’Agricultura i Ramaderia del DARP, Neus Perreté, va donar com a data màxima per començar a aplicar el nou decret de dejeccions ramaderes “el setembre o l’octubre, quan crec que ja tindrem govern”. Ho va dir fa uns dies a Vic en l’acte de cloenda i presentació de les conclusions del programa Life-Futur Agrari que s’ha desenvolupat durant quatre anys a Catalunya i que està finançat per la Unió Europea. Aquest programa ha servit com a base per desenvolupar el nou decret de purins.
En aquests moments s’ha tancat el període d’al·legacions. N’hi han presentat 40 entitats o associacions i “cada un ha presentat pel cap baix una mitjana de 10 al·legacions”, va dir Jaume Boixaderas, cap del Servei de Sòls i Gestió Mediambiental de la Generalitat, per exemplificar que són moltes.
Ara toca revisar-les i veure si s’accepten, però el director general del DARP Carmel Mòdol ja va explicar que “les parets del decret no es tocaran” perquè “tenim un compromís important amb el sector i la societat”, tot fent un apunt a la situació política, que va definir com la que té “elements transformadors a Europa i obre noves perspectives”.
El DARP ha estat treballant els darrers dos anys en aquest decret, que, per primera vegada, inclou sancions en cas que alguna explotació no superi el control que farà la mateixa administració.
{{ comment.text }}