El pastisser David Gil (Cantonigròs, 1990) continua recollint guardons com a cap de pastisseria del grup de restaurants que lidera Albert Adrià. En aquesta ocasió ha estat mereixedor d’un dels Premios Nacionales de Gastronomía JRE, en la categoria de pastisseria. JRE és una organització que aplega més de 180 restaurants amb estrella Michelin d’arreu d’Europa. Els premis es van lliurar en el marc del San Sebastian Gastronomika, el passat 7 d’octubre.
Gil es mostra molt satisfet per aquest reconeixement personal, tot i advertir que “no és un premi només per a mi, sinó per a tota la gent dels diferents restaurants que s’està deixant la vida en aquest projecte”, remarca. El guardó reconeix el concepte, la capacitat d’innovació o la singularitat de les postres creades per cada un dels establiments del grup eBarri, que va néixer amb el Tickets i avui ja té cinc locals a Barcelona, un a Eivissa i dos projectes a Londres i Nova York. “El millor premi és treballar cada dia i veure que la gent et reconeix la feina, això és el que t’anima a continuar sent creatiu”, valora un Gil que, més enllà de l’aparador mediàtic que avui envolta el món de la gastronomia, reivindica l’essència “artesana” de la seva professió.
Gil va entrar a la secció de pastisseria del Tickets l’any 2012, quan aquest restaurant encara no tenia ni estrella Michelin, i tres anys després ja va assumir el càrrec de cap de producció i creativitat de pastisseria d’un grup que, any rere any, ha continuat creixent dins i fora del país, sota el comandament d’Albert Adrià, germà de Ferran Adrià. De cara a l’any que ve està previst que surti publicat un llibre específic sobre les postres que s’han ideat des del Tickets durant aquests vuit anys. “Darrere tot plegat sempre hi ha un treball en equip”, insisteix a remarcar l’osonenc.
{{ comment.text }}