QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

“Els beneficis no seran per tirar coets”

Àlex Andrés, propietari del restaurant Vicfood Gastrobar, té el restaurant ple la nit del 16

Els propietaris dels establiments es mostren més cautelosos. Tot i ser la primera campanya sense restriccions, no pronostiquen unes xifres prepandèmiques. Ben al contrari: “Des del sector estarem contents si arribem a les xifres de l’any passat”. Així ho assegura Àlex Andrés, propietari del restaurant Vicfood Gastrobar de Vic. “La pujada dels preus es notarà molt, la gent gastarà i consumirà, però no crec que arribem als nivells prepandèmia”. Andrés assenyala que durant la campanya de l’any passat “tothom tenia ganes de sortir i gastar amb alegria, era un cop d’aire fresc”, però enguany la inflació farà que molta gent es quedi a casa, i els restaurants ho viuen amb reticència.

“L’augment de beneficis que podíem tenir aquest any sense restriccions es veu aclaparat per l’encariment dels preus”, apunta.

Tot i això, assegura que ja hi ha molt moviment, “més que l’any passat”. Les reserves avancen a bon ritme, incentivades pel retorn dels àpats d’empresa i l’afluència de gent de les fires. La nit del 16 de desembre és la que es preveu més forta: “Tenim el restaurant ple, no sabem per què tothom ha volgut aquesta data”.
El propietari afirma que aquesta temporada les dates festives “cauen molt malament, perquè són en cap de setmana”. Això suposa la concentració en una sola setmana molt potent per a la restauració, “i això ens penalitza moltíssim”.

Des dels locals la proporció de beneficis es preveu molt més complicada. Andrés assegura que des del seu establiment creuen que seran “una mica millors” que els de l’any anterior, “però no per llançar coets”.
Ell també apunta a les dificultats del trimestre posterior a les setmanes festives: “Es notarà el primer trimestre del 2023 per l’encariment de la llum i dels proveïdors. Gener i febrer són mesos molt difícils, i aquest any encara més”.

La falta de personal també els suposarà una pressió afegida. “Aquesta manca la resoldrem fent-ho tot entre tots nosaltres, tindrem molta més feina”. Andrés assegura que hi ha persones disponibles, però és una ocupació difícil i que poca gent està disposada a instruir-se. “Hi ha persones, però no volen treballar. Que vulguin treballar i vulguin aprendre ja és un altre tema, i que vulguin treballar, vulguin aprendre i siguin vàlids ja és un altre… S’obre un ventall molt gran”.

Afirma que des del restaurant compten amb algunes persones a la borsa de treball, “gent que ja ha treballat amb nosaltres i tenim la sort que poden tornar i potser els interessa la campanya de Nadal”. Tot i això, recalca que el personal contractat “ja sap que aquells dies s’ha de treballar més, perquè després el mes de gener és molt fluix”.

LA PREGUNTA

Està a favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat?

En aquesta enquesta han votat 278 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't