EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els veïns del carrer Nou de Torelló a qui han d’aterrar la casa per fer-hi un carrer denunciaran l’Ajuntament

La CUP, JxCat i el PSC van presentar una moció per impulsar el procediment previst

“Ningú ha parlat d’alternatives a un fet tan traumàtic com tirar a terra aquesta casa de més de 300 anys per a la família i per a les arques de l’Ajuntament.” Marc i Àngels Plana, germans i veïns del carrer Nou, 36-38, de Torelló, els edificis que han d’anar a terra per obrir un vial que connecti el carrer Puigdassalit i la ronda del Puig, ho deien al final del ple d’aquest dilluns en què excepcionalment se’ls va deixar intervenir. Els veïns van anunciar que es veuen obligats a “anar a un contenciós administratiu” contra l’Ajuntament per intentar evitar que se’ls enderroqui la casa. El projecte ve de lluny, ja que estava previst el 1943 i es va ratificar a les normes subsidiàries del 1983, al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del 1999 i al Pla de Mobilitat del 2011.
Els veïns van anar al ple perquè a l’ordre del dia hi havia una proposta conjunta dels tres grups de l’oposició –CUP, JxCat i PSC– per ratificar l’acord del ple del 20 de maig de 2019, sis dies abans de les eleccions, sobre la modificació del pla urbanístic de la unitat d’actuació El Puig, que preveu la connexió dels dos carrers. Allà es plantejava canviar el sistema de compensació pel d’expropiació de l’edifici. Marc Plana va remarcar que “ningú té pensat que en aquesta casa hi viuen famílies amb menors i gent gran?”. Plana va assegurar que al llarg dels anys els diferents grups municipals “sempre m’han tractat com un adversari polític, mai com una persona que viu allà” i afegia que “això es pot solucionar aquí entre tots i no anar al contenciós”. El veí afegia que “hi ha jurisprudència a favor”. Àngels Plana va sentenciar que “si al final arriba i l’Ajuntament ha de pagar les costes, que és el que espero, als que esteu aquí asseguts us demanaré responsabilitats”, i va afegir que “no estem tancats a fer el pas, però el procediment s’ha de fer bé perquè ens hi va molt a tots i vosaltres esteu enrocats”.

Cesc Manrique (CUP) deia que “és una moció de control perquè el govern doni compliment al que es va aprovar al maig” i que llavors es van abstenir per “les formes” no pel contingut, perquè consideren “necessària” la connexió. Segons Manrique, el govern d’ERC-JpT volia “congelar el que sembla que no vol”. Neus Codina (JxCat) va dir que “no es pot deixar allargar” perquè els tràmits seran llargs i “hem demanat que es contestin les al·legacions”. Per Joan Carmona (PSC), “l’expropiació és el millor per als veïns tot i que és molt greu” i plantejava “esperar el nou pla de mobilitat” abans de portar a terme l’actuació. L’equip de govern d’ERC-JpT hi va votar en contra i el regidor d’Urbanisme, Adrià Jaumira, deia que els genera “dubtes” i que no volen tractar-ho “de forma tan precipitada”. Jaumira explicava que per la banda oposada s’ha d’enllaçar amb el carrer Camprodon i que segons el pla de mobilitat s’havia de començar per allà i no s’hi ha fet res. També deia que voldria dir que passaria més trànsit per davant les escoles i que es preveu que sigui de doble sentit, un fet que no veuen clar, a més del cost d’1,2 milions, i “tenim altres projectes prioritaris”.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 190 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't