Embotits Solà, de Gurb, ha decidit retirar de forma voluntària del mercat el què queda dels lots venuts fins el mes d’agost que, segons les autoritats sanitàries franceces, van provocar un salmonel·losi a 18 persones que els van consumir el mes de juliol i que es va notificar el 24 d’agost. L’empresa té la voluntat de tancar aquesta alerta sanitària i “continuar treballant amb total normalitat”, tot i que serà l’administració qui l’haurà de donar per tancat oficialment en les properes setmanes.
Els casos de salmonel·losi s’haurien produït entre el 8 de juliol i el 3 d’agost en unes partides de fuet d’un supermercat de la zona de La Gironde, al sud-oest del país. Dels 18 casos, dels quals 12 eren nens, només un va haver de ser atès a l’hospital però es van considerar lleus. Tot i així, els protocols s’activen per a la retirada del producte. Es van retirar 4 lots a França i fa uns dies l’administració en va fer retirar 4 més que s’havien venut a Espanya, tot i que no hi ha hagut cap més cas de salmonel·losi enlloc. L’empresa ha decidit ara acabar de retirar del mercat de forma voluntària el que queda d’aquests lots fabricats des del maig i fins a l’agost. Els lots afectats són el que van del número 12 al 31 d’espetec natural i el que va del número 9 al 31 de l’espetec amb recobriments. Ara bé, d’aquests, el 85% ja s’han venut i consumit, segons explica Jordi Cobo, directiu de l’empresa. “El que s’acabarà retirant és al voltant d’un 15%”, afegeix explicant que es tracta “d’una mesura preventiva per tal de protegir els drets del consumidor. L’empresa ha activat un nou protocol amb doble analítica conjuntament amb els serveis veterinaris.
{{ comment.text }}