Vic és un dels 140 municipis catalans considerats àrea tensa d’habitatge i on s’aplica, per tant, l’índex de referència que teòricament hauria de frenar els lloguers desorbitats. Ara bé, feta la llei, feta la trampa. I és que tal com la normativa no regula els lloguers de temporada, al centre del debat a ciutats com Barcelona i pobles costaners, tampoc posa límit al d’habitacions. Això està generant un esclat d’ofertes a Vic, ciutat on justament encaixa el model per efecte de la universitat i la necessitat dels estudiants de trobar cada curs un lloc per viure.
Consultant webs de portals immobiliaris n’hi ha prou per acreditar l’abast del fenomen, una modalitat que permet als propietaris maximitzar beneficis. A Idealista, per exemple, ara mateix s’hi anuncien 32 habitacions de lloguer a la capital d’Osona, amb preus de 350 a 600 euros mensuals.
En altres casos l’habitatge no s’ofereix per habitacions, però sí que es deixa dit que únicament s’acceptaran estudiants. El ventall de possibilitats va de pisos al Sucre o a l’Estadi per com a mínim 850 euros a dúplexs ben cèntrics pels quals se’n demanen 1.400.
{{ comment.text }}