QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Feina, però també família

La Bacallaneria Creus ara també ha avançat l’hora de plegar. L’objectiu del matrimoni que regenta el negoci és guanyar qualitat de vida i passar més temps amb els fills

Quan pensem en el producte estrella d’Osona ens ve al cap el porc, el gran dominador del sector alimentari a la comarca. Sense saber-ho, ben pocs situarien a tocar de la plaça Major de Vic un negoci especialitzat en peix, i concretament en bacallà. La bona il·luminació de dins permet a la gent que passa pel carrer dels Argenters fixar-se en el taulell i veure la gran varietat de receptes fetes amb aquest ingredient. La temperatura freda a l’interior, per mantenir el bacallà fresc, contrasta amb la calidesa dels propietaris quan reben els clients. La Bacallaneria Creus va obrir les portes el desembre de 2010 amb Gerard Creus i Cristina Bech al capdavant. Onze anys després i amb cinc treballadors més, el matrimoni continua regentant el negoci. Aquest any van decidir que avançaven l’hora de tancament de la botiga a les 7 de la tarda. “Tancar abans no significa abaixar la persiana i marxar cap a casa”, comenten. “Encara que la botiga estigui tancada, hi ha feina. Es comença a treballar, com a mínim, una hora abans de l’obertura i s’acaba una hora després per netejar i endreçar”. Entre els diferents motius que han empès el matrimoni a realitzar aquest canvi, la raó més important “és tenir més temps per estar amb la família”, i de moment es mostren molt satisfets, perquè han guanyat qualitat de vida i els ha permès “recuperar moments per nosaltres mateixos i per passar amb els nostres fills. Això és un plaer”, comenta en Jordi, “a més, el fet de poder descansar més ens ajuda a oferir un millor tracte als nostres clients, i ells ho noten”.

Acostumats a remar contra corrent, el matrimoni va decidir obrir el negoci després d’una crisi econòmica que havia colpejat gran part de la població. “Començar sempre és complicat. El primer any no vam poder fer vacances. Quan el negoci es va anar estabilitzant, vam anar agafant dies de festa”, expressen. Actualment, consolidats al carrer dels Argenters, els propietaris van comunicar als seus clients l’hora de tancament a través de les xarxes socials i la pàgina web, a més de trobar els horaris modificats a l’entrada de la botiga. La proximitat amb la plaça converteix el carrer dels Argenters en una de les zones més concorregudes de Vic, això els ha ajudat a no patir tant pel risc de perdre-hi econòmicament. Una cosa que ni es plantegen, però, és tancar tota la tarda, perquè “això sí que suposaria un gran daltabaix a la nostra caixa”. Tot i que es mostren satisfets, “esperarem a veure com va, i per sobre de tot prevaldrà el nostre benestar”.

LA PREGUNTA

Creu que s’està fent bé la gestió de la pesta porcina?