Visibilitzar el talent femení en tots els àmbits de l’empresa. És l’objectiu que, des de fa tres anys, persegueixen conjuntament tres entitats empresarials de la comarca d’Osona (la Cambra, el Consell Empresarial i Creacció) cada 8 de març sota un paraigua comú: Fem DEO, l’acrònim de Fem Dona Empresa Osona. De fet, totes les activitats que organitzen pel Dia Internacional de les Dones ja les fan sota aquesta marca que enguany estrena xarxes socials i domini web propi (www.femdeo.cat). I en el marc d’aquesta iniciativa, aquest any hi entra en joc també EL 9 NOU, que a partir del proper divendres publicarà cada mes una entrevista a les pàgines d’Economia a 12 dones vinculades al món de l’empresa i l’emprenedoria d’Osona.
Els noms de les 12 entrevistades es donaran a conèixer aquest dimecres, 8 de març, a les 3 de la tarda, entre les publicacions en línia que Fem DEO ha programat per aquest dia. A les 8 del matí difondran a les xarxes socials i el web el Manifest d’Osona en Clau F. A la 1 del migdia, es publicarà la Infodada, que compara la situació de la dona a l’empresa a Osona i a Catalunya. “Ja portem alguns anys fent-la i a partir d’aquest any també es podrà veure l’evolució del cicle”, explica Anna Esmarats, de Creacció, que conjuntament amb Anna Campasol (Cambra d’Osona) i Anna Guixà (Consell Empresarial d’Osona) són les responsables de Fem DEO.
Si el 8 de març les activitats seran totes virtuals és perquè s’han reservat el dia 10 per fer l’acte presencial d’aquesta edició, a la Sala Sert del Sucre, en què, per primera vegada, es lliurarà el guardó al lideratge femení d’una dona osonenca. “Volem visibilitzar la figura de la dona a l’empresa i ens faltava la part del guardó”, defensa Guixà. “La persona escollida compleix els valors del lideratge en clau F”, explica Campasol, que descriu el llibre Un món en clau F de l’antropòleg Joan Vinyets, que serà un altre dels protagonistes de l’acte, en una conversa amb Montse Ayats, del consell de la Cambra d’Osona. Valors que passen per “la humanització de l’empresa, valors que estan atribuïts a la dona, però que poden tenir tant homes com dones”, diu Campasol. “Es tracta de fixar-se més amb el ser que amb el fer“, afegeix Esmarats. De fet, un dels grans reptes és “involucrar el gènere masculí a totes les activitats”, perquè el projecte “no és excloent”.
{{ comment.text }}