A través d’un comunicat, la secció sindical SPL-CME va anunciar divendres passat que donava per finalitzada la protesta que consistia a parlar i escriure en castellà durant el servei. El mateix sindicat va reconèixer que la proposta “no ha tingut un suport majoritari per a la realització de les accions consensuades en el seu dia”. De fet, només cinc agents haurien seguit en algun moment la directriu d’escriure i parlar en castellà, i davant l’allau de queixes de ciutadans, i fins i tot de companys de feina, la polèmica acció per reivindicar millores laborals va tenir molt poc recorregut.
L’origen d’aquesta situació es troba en les negociacions dels treballadors de l’Ajuntament de Vic per a la valoració de llocs de treball. El divendres 29 de gener, els representants de la secció sindical SPL-CME, que representa una part dels agents de la Guàrdia Urbana, es van aixecar de la taula de negociació després d’escoltar la primera proposta que se’ls va fer des de l’Ajuntament. Entre les mesures de pressió que van decidir aplicar hi havia la d’escriure i parlar només en castellà durant el servei i també deixar de fer funcions de manera simultània.
En el comunicat en què la secció sindical SPL-CME dona per finalitzada la protesta també apunten que la secció sindical “farà un pas al costat en les negociacions i accions que es duien a terme”, i que com han fet fins ara es mostren oberts a explicar en detall “el motiu pel qual es van iniciar les reivindicacions”.
Davant la demanda del sindicat policial SPL-CME per aconseguir “una retribució justa”, des de la Regidoria de Convivència i Seguretat s’explica que tot just s’està a l’inici de la negociació. Els representants de l’Ajuntament lamenten que en una fase inicial del procés s’aixequessin de la taula sense fer cap contraoferta com sí que van fer altres sindicats. La protesta de parlar en castellà per reclamar millores laborals en policies locals no és nova. També ho va fer la de Vic el 1999 i la de Torelló un any després.
{{ comment.text }}