La residència Prudenci de Tona va ser l’escenari aquest dijous de la presentació de la campanya “Gràcies des del Segrià”, que tal com va apuntar el secretari d’Alimentació de la Generalitat, Carmel Mòdol, vol fer un reconeixement “amb productes de molta qualitat com són les fruites i verdures de Catalunya” al personal i als usuaris de les residències, que ho han passat malament durant la pandèmia. En concret, la campanya permetrà repartir 4.500 quilos de paraguaians –també coneguts com a préssecs plans– entre les residències de la Catalunya Central i arribar a unes 20.000 persones.
Des del Consell Català de Producció Integrada, el seu president, Antoni Escarp, va expressar l’orgull que representa “honrar la gent gran del país i les persones que els cuiden” amb la bona fruita del país. En aquest cas, l’entrega de paraguaians s’ha pogut fer gràcies a la gentilesa de l’empresa lleidatana Baró i fills.
La delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Rosa Vestit, va destacar “la transversalitat de l’acció”, ja qui han participat diverses conselleries com la d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Salut, i Drets Socials. “Ens permet reconèixer l’esforç que han fet els nostres cuidadors davant la pandèmia i també els nostres productes”, va explicar Vestit, tot recordant que el fet que els productors del Segrià facin arribar a la Catalunya Central un producte d’una qualitat “excel·lent” és un “gran acte de generositat i ens ha de fer estar ben orgullosos”.
El gerent de la residència Prudenci, Eduard Gandia, va expressar el seu agraïment per la campanya: “Segur que els nostres usuaris gaudiran de la fruita”, tot recordant que el darrer any i mig “ha sigut molt dur per a tots nosaltres”, però amb molt d’esforç “ens en sortirem”.
{{ comment.text }}