QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Grup Vall Companys apunta que el sector porcí espanyol segueix liderant la producció a la UE

El director general de la divisió de porcí del Grup Vall Companys participa a la jornada ‘El porc a debat’ de l’associació PORCAT

El director general de la divisió de porcí del Grup Vall Companys, Albert Morera, ha defensat el bon posicionament de l’Estat en el mercat europeu del sector porcí en el marc de la jornada “El porc a debat”, organitzada per l’Associació Catalana de Productors de Porcí (PORCAT) i celebrada aquest dimecres a Vic.
“Espanya és qui està millor situat a la UE per continuar produint porcí. Vivim un moment de grans disrupcions i res no és previsible. Justament per això, també s’obren noves oportunitats”, ha afirmat Morera davant d’un auditori ple de gom a gom a la sala Sert de l’edifici del Sucre.

Morera ha participat en la taula rodona “Situació i perspectives del mercat de la carn de porcí”, acompanyat de Sergio Samper (Grup Jorge) i Eduard Puigvila (Mafriges). Els tres ponents han debatut sobre els reptes que afronta el sector, des de l’impacte de les noves condicions aranzelàries a la Xina, els Estats Units i el Mercosur, fins als problemes per trobar mà d’obra o les dificultats de bioseguretat.
El directiu del Grup Vall Companys ha advertit sobre el retorn del proteccionisme econòmic: “La meva generació només ha viscut en un món de globalització i expansió. Ara, en canvi, el proteccionisme torna a guanyar pes. De tots els mercats, el que genera més incertesa és l’estatunidenc”.

La intervenció de Albert Morera, director general de la divisió de porcí del Grup Vall Companys | Albert Llimós

Pel que fa a la dificultat per trobar professionals, ha remarcat que “la solució passa per pagar bé i per prestigiar la professió amb un pla de comunicació efectiu”. També ha insistit en la necessitat de fer complir la normativa de bioseguretat per contenir les diferents patologies de salut animal malgrat les dificultats.

Una jornada de reflexió sectorial
La jornada “El porc a debat” s’ha celebrat després de l’assemblea general ordinària de PORCAT i ha reunit representants de tot el sector. A més de la taula rodona, el programa ha inclòs les conferències: “Reptes i oportunitats per a les empreses B2B en el context actual”, a càrrec d’Òscar Torres, professor d’ESADE, i “Reptes de futur per al sector porcí”, impartida per Miguel Ángel Higuera, director de l’Asociación Nacional de Productores de Ganado Porcino (Anprogapor).

L’acte va tenir lloc a la Sala Sert de l’edifici del Sucre | Albert Llimós

La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Altisent, ha respost a la pregunta “Quines novetats normatives tenim?”, en una entrevista conduïda pel director de PORCAT, Ricard Parés. La cloenda ha anat a càrrec de la secretària general del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Cristina Massot.

El Grup Vall Companys
El Grup Vall Companys, fundat el 1956, és un grup agroalimentari de caràc-ter familiar i líder a Espanya. Actualment col·labora amb més de 2.600 grangers i basa el seu model en la integració de totes les fases del procés productiu. Aquesta estratègia garanteix una traçabilitat completa, una elevada seguretat alimentària i una qualitat òptima i constant dels seus productes.

LA PREGUNTA

Considera que PSOE i Junts recomposaran la relació per restituir la majoria de la investidura?

En aquesta enquesta han votat 186 persones.