QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Hostal cinquantenari a Tona

Va néixer el 1961, amb la carretera de Barcelona passant pel mig del poble i una situació estratègica que ben aviat el va fer popular. Gràcies, també, a una àmplia carta de cuina tradicional i la nomenada que van agafar els seus entrecots.

El 9 Nou
28/06/2011

Fa 50 anys que Lluís Busoms i Leonor Deordal van fundar l’Hostal Montserrat de Tona. Era l’any 1961, quan l’antiga N-152 (que anava de Barcelona a Puigcerdà) passava per davant del bar restaurant situat a peu de carretera.

Primer oferien menús diaris per a treballadors i pel cap de setmana. Des d’un principi es va caracteritzar per tenir una àmplia carta de cuina tradicional i de mercat, amb els millors entrecots de la comarca i el millor pernil d’aglà, que el portaven directament des de Cumbres Mayores, a Huelva.

Tres generacions més tard, l’Anna i la Mercè Faulón, nétes dels fundadors, continuen endavant amb un negoci que “hem adaptat a les necessitats d’avui en dia”, expliquen les actuals propietàries, “de tot allò que els nostres avis van començar, però sense perdre l’esperit dels bons productes amb les noves tecnologies però amb la mateixa forma tradicional de treballar”.

Al llarg dels anys i amb el desdoblament de la carretera N-152, que a més va canviar d’ubicació, els propietaris de l’Hostal Montserrat van haver de fer canvis i buscar noves alternatives al fet que l’hostal ja no era un lloc de pas com ho havia estat fins al 1992.

Mercè Busoms, filla de Lluís i mare de les actuals propietàries, va fer un canvi “de 180 graus al negoci”, expliquen les dues filles, ampliant el restaurant, creant l’hostal i la rostisseria. Amb l’entrada al negoci de la Mercè i l’Anna, aquest va patir una nova renovació. Es va ampliar les diverses parts i es va crear un nou servei de plats per emportar, que està en funcionament des del 1995.

Actualment treballen a l’Hostal Montserrat de Tona set persones, que tiren endavant les diferents parts del negoci: el bar, el restaurant, l’hostal i la botiga de plats per emportar.

Quatre serveis diferents que es complementen l’un a l’altre i que fan d’aquest espai un punt de trobada per a moltes persones que han vist créixer, millorar i innovar al llarg de 50 anys aquell bar restaurant a peu de carretera, que es va fer un nom pels productes que servia i que al llarg dels anys i amb el canvi de generacions ha continuat oferint. Per aquest motiu, les propietàries “agraïm la fidelitat als clients i amics”.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 359 persones.