EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Innovació i capital humà

El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura ha presentat el Pla estratègic del sector del metall, que s’ha de desplegar des d’ara i fins a l’any 2024 amb un pressupost de 403.550 euros

El sector del metall representa el 33,7% del teixit productiu de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. Abans de l’esclat de la Covid-19 es va veure la necessitat de tenir un pla a partir de les demandes de les empreses descrites en una primera diagnosi que es va presentar a finals del 2019. Fa unes setmanes es va mostrar a les empreses un pla que consta de 32 accions des d’ara fins a l’any 2024 a l’entorn de dues grans línies estratègiques. D’una banda, la que engloba la gestió dels recursos humans, el capital humà i que posa sobre la taula una de les problemàtiques del sector: la manca de perfils professionals adaptats al sector que té a veure, en bona part, segons expliquen des del Consorci, “amb la manca de vocació industrial, el desconeixement del sector i un gran desajust entre el contingut formatiu impartit als centres educatius de formació professional i les necessitats reals de l’empresa”. Per aquesta línia, el pla preveu l’inici de cinc accions aquest 2021, sis els anys 2022 i 2023 i tres l’any 2024 i s’emporta el 71% dels recursos del pla. I és que una de les accions és formar persones que estan a l’atur i no han treballat al sector, ja que la taxa d’atur al sector és baixa –d’un 6,74 davant del 10,26% amb dades del març del 2020.

En l’àmbit de la innovació hi ha previstes 10 accions el 2021 i 3 l’any 2022 i compta amb un 29% dels recursos del pla. En aquest sentit, es tracta de trobar mecanismes i instruments que permetin un assessorament directe a les empreses per tal que concretin els aspectes de la innovació, ja sigui “en el model de negoci, el producte, el procés o els materials”. De totes les accions, 22 tindran continuïtat en el temps.

Per tirar endavant el pla es disposa de 403.550 euros que surten dels diferents plans dels ens públics com la Diputació de Barcelona o la Generalitat. Un cop presentat el pla, el següent pas serà crear una comissió de treball conjunta amb empreses “que serà representativa respecte a la dimensió de les empreses i de sectors d’activitats”, centres de formació professionalitzadora i centres tecnològics, entre d’altres.

Algunes accions amb prioritat alta

Entre les accions previstes hi ha:
-Crear un canal de comunicació entre centres de formació professional i empreses.
-Fer un catàleg de formació professionalitzadora.
-Adaptació del contingut formatiu o nova formació en l’àmbit del metall.
-Elaboració de fitxes de perfil professional.
-Suport econòmic a les empreses en la formació professionalitzadora.
-Promoure espais formatius dins l’empresa i aprendre dels sèniors.

LA PREGUNTA

Té previst marxar de vacances pel pont de la Puríssima?

En aquesta enquesta han votat 172 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't