Joan Grané es jubila i aquest 2025 deixarà la gerència de l’Hospital de Campdevànol després de gairebé un quart de segle en el càrrec.
Segons informen des de la mateixa institució, li agafaran el relleu Núria Gomis i Sergi Subirachs, en una nova fórmula de direcció compartida. El seu nomenament està previst de ratificar el mes de gener, en sessió de la junta del patronat de la Fundació Privada Hospital de Campdevànol.
Gomis fa gairebé 30 anys que treballa a l’Hospital de Campdevànol, primer com a infermera i, des de fa 15 anys, com a adjunta a la direcció d’Infermeria, per tant, ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria professional al centre campdevanolenc, compaginant-ho amb altres entitats sanitàries de Catalunya. Té un postgrau en Gestió d’Infermeria i un Màster en Direcció i Administració d’Organitzacions Sanitàries per ESADE.
Subirachs fa tres anys que es va incorporar a l’Hospital de Campdevànol com a director econòmic. Prèviament, va treballar a l’Hospital de Granollers, primer a l’àrea de Tresoreria i a partir del 2017 com a cap d’Administració i Facturació. És diplomat en Ciències Empresarials, té un postgrau de Direcció Comptable i Control de Gestió i un Màster en Direcció i Administració d’Organitzacions Sanitàries per ESADE.
La presidenta del Patronat, Dolors Costa, destaca d’ells “el coneixement que tenen de la casa; la professionalitat; la vocació; la capacitat de gestió; i l’estima per l’Hospital”. Subirachs s’ocuparà de la gerència de gestió i Gomis de la gerència clínica.
D’altra banda, Rosa M. Morral seguirà, com fins ara, exercint de directora assistencial de l’Hospital de Campdevànol i del Consorci Hospitalari de Vic.
Aquesta nova gerència bicèfala suposarà l’adeu al doctor Joan Grané, que ha ocupat el càrrec des del setembre del 2000, tot i que va començar a treballar a l’Hospital l’any 1983 com a metge.
Des de la institució subratllen que, sota la seva gestió, el centre ha viscut la darrera transformació d’obres d’ampliació i reforma.
Uns treballs que van tenir lloc del 2004 al 2008 i que van suposar la creació de noves àrees quirúrgiques i d’urgències, de l’hospital de dia sociosanitari i de malalts aguts, i una nova unitat d’hospitalització de llarga estada. També es van reformar els serveis de farmàcia, rehabilitació, radiologia i els serveis comuns i administratius.
Des de l’hospital hi afegeixen que durant aquest temps també s’ha implantat la informatització clínica i administrativa i la cultura de la planificació estratègica; i s’han fet aliances amb altres centres sanitaris, especialment amb el Consoci Hospitalari de Vic, per tal de garantir la proximitat i la qualitat dels serveis.
{{ comment.text }}