La Federació d’Ateneus de Catalunya ha atorgat un dels seus premis en la categoria del Treball en Xarxa al projecte Sa(bis), de l’Ateneu de Manlleu. Es tracta d’una plataforma d’alimentació i proximitat que permet oferir als seus socis alimentació de quilòmetre zero –ecològica o artesana– sense cap cost afegit al preu que posa cada productor. Marc Riera i Lídia Grau, de l’Ateneu, són els que han tirat endavant aquest projecte, ideat fa poc més d’un any. “S’engega aquesta setmana després d’haver fet les proves pilot de la plataforma”, expliquen.
En aquest moment tenen a la plataforma productes d’11 productors d’Osona. Per poder vendre a través de la plataforma de l’Ateneu –que ho fa per donar un servei als seus socis i per tant no en treu cap rendiment– cal complir tres de quatre criteris: que sigui ecològic, artesà, local d’Osona o que faci venda directa.
La Federació d’Ateneus va donar tres premis a cada una de les categories establertes: a la creativitat artística, a la capacitat d’innovació, al foment de la participació, al Jove, proposa!, al Treball en Xarxa –categoria on s’ha premiat Sa(bis)– i a la Comunicació Associativa, on l’Ateneu de Manlleu també s’ha endut un premi, el tercer, per l’eslògan “Es pot viure sense cultura però no val la pena”. Els premis estan dotats amb 1.500, 900 i 300 i un guardó, respectivament, els primers, segons i tercers.
{{ comment.text }}