Més d’un centenar de persones van passar dimarts al matí pel II Fòrum Carni de Vic organitzat per Interempresas. La jornada va durar tot el matí i va permetre fer almenys dos cafe-networking, on els assistents van poder veure els petits estands de la sala-vestíbul de la Llotja amb les novetats de les empreses i intercanviar informació i coneixement.
La inauguració va anar a càrrec de la directora general d’Agricultura i Ramaderia del DARP, Teresa Masjuan, que va explicar que el govern “segueix apostant per les indústries i pel seu desenvolupament tecnològic”. Va dir també que encara hi ha reptes com els d’aconseguir “l’excel·lència en les explotacions; la seguretat alimentària per assegurar el control de la cadena alimentària, i la millora de la problemàtica mediambiental”.
La jornada va tractar diferents temàtiques com l’ús dels antibiòtics o la neteja bacteriana de les instal·lacions industrials i es va centrar en la potenciació de la indústria 4.0 o la digitalització de les indústries com a nova revolució industrial. Joan Guasch, director de Programes Públics per a la Innovació d’Eurecat i director del Industry 4.0 Congress, va fer una pinzellada sobre el camí que ‘’enceta amb la “intel·ligència aplicada a les màquines”, que farà al seu parer no només que les màquines parlin entre elles “sinó que també ho faran les diferents plantes d’una empresa”.
Un dels exemples que va posar és la col·laboració entre les empreses Effitronix de Tona i el grup La Farga de Les Masies de Voltregà que ja ha implementat un sistema de sensors per detectar averies i fer un seguiment a temps real de les màquines.
{{ comment.text }}