El director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, i Josep Arderiu, director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, van fer dijous passat balanç a Vic dels ajuts concedits a la indústria agroalimentària de la Catalunya Central. Així, el Departament d’Acció Climàtica ha resolt destinar 3,1 milions d’euros en ajuts a un total de 21 empreses agroalimentàries d’Osona, fet que permetrà executar unes inversions pressupostades en 22 milions d’euros.
Per sectors, s’han destinat 2,2 milions d’euros a la indústria càrnia, 67.823 a la preparació de fruites i hortalisses, 61.690 a la fabricació de productes làctics, 61.710 a productes de molineria i 624.937 a altres productes d’alimentació animal. Amb tot, entre les indústries agroalimentàries d’Osona que reben més subvenció destaca l’empresa Le Porc Gourmet, amb seu a Santa Eugènia de Berga. Els ajuts, valorats en 313.034 euros, s’emmarquen en un conjunt d’actuacions realitzades amb l’objectiu de desenvolupar millores en relació amb els aïllaments, la distribució dels espais o la instal·lació d’un parc fotovoltaic, entre d’altres.
Pel que fa al Moianès, l’empresa Casa Mas, de Castellterçol, se situa al capdamunt de la llista d’indústries agroalimentàries a qui la Generalitat ha concedit més subvenció. Amb un ajut de 500.000 euros, l’empresa, que es dedica a l’elaboració de plats preparats, ha pogut modernitzar la línia de producció d’ensalada russa amb la qual ha aconseguit un procés amb menys requisits energètics i que disminueix els conservants químics.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't